Explica quines són les semblances i diferencies que hi ha entre el coneixement filosòfic i el científic.

Enviado por Chuletator online y clasificado en Filosofía y ética

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,98 KB

Tipus del Coneixement


 • Concret: Et permet moure's per la ciutat o el poble. Es tracta de coneixements concrets relatius a les circumstàncies que envolten qualsevol ésser humà. Sense elles la vida seria imposible ja que la vida humana exigeix assimilació i una gestió constant de l’informació

 • General: Es formula a través d’un llenguatge propi, conte conceptes generals que inclouen un nombre elevat de concrets.

  Ex

  . Les balenes son mamífers o tots els cossos s'atrauen mútuament. Aquest coneixement va tenir una avantatge evolutiva i va contribuir a la supervivència i l'expansió de la raça humana.

Tipus de creences.

 • Obligatorias. Per exemple, ara mateix et trobes llegint aquest text, és a dir, tens la certesa de que això que llegeixes un text, és una creença obligatoria, certa i segura

 • Voluntaria.

  Ex

  . Creencia de Déu. T’esforces a creure en què hi ha un ésser superior, un altre exemple que la Terra gira al voltant de Sol. Acceptem una creença que no es evident.

Teoria del coneixement. Parla de la filosofia que s'ocupa del anàlisis dels coneixements en general, sigui comú, científico filósòfic.


Epistemologia. El terme epistemología en la filosofía es reserva per a la reflexió sobre coneixement científic, en qüestions com el seu origen i evolució.


Justificació d’una creença.

 • Propietats analítiques: creença justificada, es raonable creu-la.

  Ex

  La meva mare te fills o ha guanyat l’equip que mes gols a fet.
 • Percepciones externes o internes.si veus que fa un sol radiant no pots dubta, o si et sent trist tampoc has de dubtar. Percepció que fas del món interior. Pot ser no fiable sota pressió psicológica.

 • Records. Ex. Recordes que l’any passat vas viajar a Londres un parell de dies. Ho pots creure justificadament perquè tu ho recordes.

 • Testimoni fiable. Tothom considera a certes persones son testimonis fiables com per exemple la família, el xicot, la xicota…

Entradas relacionadas: