Quina evolució va seguir la conflictivitat obrera al principi del Segle XX

Enviado por Chuletator online y clasificado en Medicina y Salud

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,75 KB

4)Amb el pas del temps, sempre ens hem preguntat on està el problema de la contaminació, en l'ètica o el la política?

Veiem que la política, interposa l'economia i guanys abans que el bé del planeta. Es tracta d'un típic problema d'acció col·lectiva. Tots els individus i empreses volem seguir fent el que ens convingui als nostres interessos. Les fàbriques volen seguir produint sense interrupcions. L’Estat l’interessa el creixement econòmic del país,aleshores,no lis ve de gust posar intermediaris. El problema és que, si ningú intervé, tots podem acaba enfrontant-nos, i fins i tot morir, per la contaminació que generem.

Existeix, llavors, un conflicte entre els nostres interessos com a persones i els nostres interessos com a col·lectivitat. Els primers cadascun els defensa amb vehemència. El problema és ,qui vetlla pels col·lectius? Si ningú ho fa, prevalen els privats i, en aquest cas, la contaminació creix a nivells perillosos.


Els processos d'industrialització van inaugurar l'anomenada fase de modernització social, caracteritzada per la urbanització, l'educació massiva, l'especialització laboral, la burocratització i el desenvolupament de les comunicacions i la tecnologia, que en conjunt van afavorir el desenvolupament industrial i van permetre el creixement econòmic i l'enriquiment a l'interior de la societat. El trànsit d'una societat preindustrial cap a la modernització va incloure modificacions en els sistemes de valors transformant els sistemes tradicionals, usualment units a visions religioses i comunitàries, en sistemes materials basats en la racionalitat, el desenvolupament cientificotecnològic, l'individualisme i la idea del progrés . Valors que es troben novament subjectes a pressió de canvi amb el sorgiment de les societats industrials avançadés, també anomenades postmodernes, postmaterials o postindustrials.

L'únic que pot resoldre el problema de la contaminació és el govern. Les autoritats que sí es prenen seriosament la representació dels interessos socials, podran acabar amb aquesta masacre. Ells tenen el poder, i poden fer canviar-ho tot, només cal que sàpiguen utilitzar aquest poder usant el cap i valors


Vocabulario

Fixisme: es  denomina el moviment i sistema polític i social de caràcter totalitari, nacionalista, militarista i antimarxista que va sorgir al segle
XX a Itàlia.

Atéísme:Ateisme és la condició d'aquells que no creuen en Déu. L'ateu, per tant, és una persona que descreu de qualsevol tipus de divinitat o d'entitat sobrenatural. Es pot dir que l'ateisme és el contrari al teisme, la doctrina dels que sostenen l'existència d'una o més divinitats.

Ontologisme:L'ontologia és una part o branca de la filosofia que estudia la naturalesa de l'ésser, l'existència i la realitat, tractant de determinar les categories fonamentals i les relacions del "ésser com a ésser".Engloba algunes qüestions abstractes com l'existència o no de determinades entitats, el que es pot dir que existeix i el que no, quin és el significat de l'ésser, etc.

Agnosticisme:doctrina filósòfica que afirma que només podem extreure coneixement, especialment de les nocions relacionades amb l'absolut i amb Déu, a partir de les nostres experiències personals i els seus fenòmens afins.


Entradas relacionadas: