Estil indirecte lliure exemple

Enviado por Chuletator online y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,06 KB

:→que


 « »→Ø 


tu→ell


 ara→llavors


 és→era


 ets→era


 aquí→allà


 aquest→aquell


Punt de vista: És l'angle de visió des del qual transcorre la narració, el punt on se situa el narrador per contar la història.


Narratari: Destinatari del relat que conta la veu narrativa.


Estil directe: Procediment propi dels gèneres narratius pel qual la veu d'un personatge apareix reproduïda directament en el text sense la mediació d'un narrador.


Estil indirecte: Procediment propi dels gèneres narratius pel qual la veu d'un personatge apareix en el text reproduïda per la mediació d'un narrador que l'explica.


Estil indirecte lliure: Procediment propi dels gèneres narratius pel qual la veu d'un personatge apareix en el text inserida en el discurs del narrador, que li cedeix la paraula indirectament.


Diàleg: 

1. Forma estilística per la qual un emissor s'adreça a un destinatari. En una obra, conjunt de paraules intercanviades pels personatges


2. Obra literària o filósòfica en forma de conversa que permet a l'autor d'exposar el seu pensament posant-lo en boca d'un dels personatges que dialoga. 


Monòleg:

1. Tècnica narrativa i teatral que consisteix a introduir directament en el text la veu d'un personatge que es parla a si mateix (és un diàleg entre un “jo” locutor i un “jo”receptor) o que parla només ell durant un període, per exposar opinions o raonaments, sense interlocutor que li pugui respondre.


2. Gènere dramàtic construït íntegrament amb aquesta tècnica


Entradas relacionadas: