E) el cost de capital mitjà ponderat serà inferior al cost del finançament aliè sempre que

Enviado por Chuletator online y clasificado en Economía

Escrito el en catalán con un tamaño de 7,68 KB

El punt mort o llindar de rendibilitat representa el número mínim d’unitats que necessita  vendre una empresa per tal que el benefici en aquest moment sigui igual a zero.  serà el número d’unitats que cal vendre per cobrir els costos totals  Q·(Preu v/u-Cost v/u)= CF //

L’anàlisi de balanços s’ocupa d’estudiar la situació d’una empresa partint de certa  informació (econòmica i financera)
I sotmetent-la a diferents estudis, per tal que els  interessats en el seu funcionament (stakeholders) puguin prendre les decisions  adequades. 1.L’anàlisi patrimonial té com a finalitat estudiar el balanç de l’empresa mitjançant  l’estructura i al composició de l’actiu (estructura econòmica) i del passiu (estructura  financera) a més de les relacions entre les diferents masses patrimonials. Indicador  més utilitzat Fons de Maniobra.  2. L’anàlisi financera té com a finalitat estudiar la solvència i la liquiditat de l’empresa  per tal que aquesta pugui satisfer els deutes, i alhora, les despeses financeres suposin  el mínim cost possible (indicador més utilitzat el càlcul de ràtios). 3.L’anàlisi econòmica té com a finalitat estudiar els resultats de l’empresa a partir del  Compte de Pèrdues i Guanys, per tenir una visió de la rendibilitat o la capacitat relativa  d’obtenir excedents econòmics o beneficis.

ANALISI PATRIMONIAL: Per evitar la possibilitat que l’empresa no pugui afrontar els seus pagaments durant un  període de temps, hi ha d’haver una correspondència entre la liquiditat de l’Actiu i  l’exigibilitat del Passiu. En general, el fons de maniobra ha de ser positiu ja que, en cas contrari, l’empresa  podria tenir problemes per fer front als seus deutes a curt termini i també es podria  donar la situació que l’Actiu no corrent estigués finançat amb Passiu corrent, fet que  podria desembocar en una suspensió de pagaments. FM= AC-PC

ANALISI FINANCERA:Se centra en la capacitat de l’empresa per fer front a les obligacions i elsdeutes al seu venciment. DISPONIBLE= DISPONIBLE/PC  (v.O.: 0,1-0,2) INTEPTCIO: Una ràtio superior a 0,5, ens indica que hi ha massa efectiu; sempre ho interpretarem  com a un % del passiu circulant; per exemple, 0,2 ens indica que el disponible de  l’empresa és d’un 20 % del passiu corrent.  Una ràtio de disponibilitat superior al 0,5, ho interpretarem en dos sentits, en un sentit  ens dona seguretat però en l’altre sentit tenim actius poc rendibles. És una de les  ràtios que utilitzarem per estudiar la situació financera a curt termini. TRESORERIA= RELITZABLE+DISPONIB./PC (vo 0,8-1,2)

INTRPCIO: Una situació propera a 1 indica que és correcta, per tant, tenim efectiu per fer front als  deutes a curt termini. Per sota de 0,8, no tenim efectiu per fer front, per tant, dependrà de com continua la  situació, ja que si s’allarga pot arribar a una suspensió de pagaments, per tant,  convindria conèixer els terminis de cobrament i pagament per poder analitzar millor la  situació a curt termini. Aquesta ràtio la utilitzarem per analitzar la situació financera a  curt termini.




Ratios solvencia o liquiditat:


AC/PC  (vo: 1,5-2) Entre 1,5 – 2, la situació és correcta i no hi ha d’haver problemes per fer front als  deutes a curt termini.  Més gran de 2, ens indica que hi ha actiu circulant que està ociós i per tant, convé  d’utilitzar-lo per augmentar la seva rendibilitat.  Entre 1 i 1,5, tot i que podem tornar els deutes a curt termini, convé controlar la  situació per no empitjorar i arribar a un fons de maniobra negatiu.  Per sota d’1, ens indica que el Fons de Maniobra és negatiu, per tant, no tenim  suficient actiu corrent per tornar els deutes a curt termini, situació que de continuar així  podríem anar a una insolvència o concurs de creditors.  Aquesta ràtio la utilitzarem per estudiar la situació financera a curt termini. 

Solvencia total (garantia)

= ACTIU REAL/DEUTES(PC+PNC) (vo: 1,7-2) Quant més gran sigui respecte 1 més garanties de cobrament tenen els creditors.  Si el resultat fos inferior a 1 indicaria una situació de fallida.  En general es pot considerar que a partir de 1,5, podem dir que l’actiu ultrapassa o  sobrepassa en x vegades el passiu, per tant, no ha de tenir problemes per retornar els  deutes de l’empresa; com més sobrepassi aquesta quantitat, ens indica que l’empresa  s’està finançant amb capitals propis.  Per sota d’1,7 i fins a 2, direm l’actiu sobrepassa en x vegades, però que cal tenir cura  de la situació i que no empitjori.  Per sota d’1, ens indica una situació de fallida.  Aquesta ràtio la utilitzarem per estudiar la situació financera a llarg termini.

Ratio endeudament:

Les ràtios d’endeutament se centren en la relació que existeix entre els recursos aliens  d’una empresa i els seus recursos propis. DEUTES(pc+pnc)/TOTAL PN..  Vo: com més a prop d’1, més endeutada, ideal 0,5 o 0,6  A prop d’ 1 indica que l’empresa està força endeutada, i per tant, el finançament de  l’empresa és amb el passi. Està perdent autonomia financera. En canvi una ràtio  inferior a 0,5 ens indica que el finançament d’aquesta empresa és mitjançant els  recursos propis o patrimoni net, però s’ha de tenir atenció que el fet d’estar poc  endeutada pot implicar no aprofitar l’efecte dinamitzador que a vegades té  l’endeutament.  Endeutament ll/t: PNC/TPN // Endeutament c/t:  PC/TPN..... Estructura del deute: PC/DEUTES (pc+pnc)  Vo: 0,2-0,5. Com més proper a 1, més deutes a curt termini, per tant, menys  qualitat del deute.  Com més proper a 1 vol dir que té més deutes a curt termini, i això, no és massa bo.  Per exemple, si la ràtio ens dóna 0,05, vol dir que un 5 % dels deutes són a curt  termini, per tant, la major part dels deutes són a llarg termini i la qualitat del deute és  bona. Una ràtio de 0,8 ens indica que el 80 % dels deutes són a curt termini, per tant,  la qualitat dels deutes no és bona.


ANALISI ECONÒMICA:

Rendibilitat eco:

El Resultat d’Explotació o el Benefici abans d’Interessos i  d’Impostos és o equival al X % de l’Actiu. Expressa el rendiment que s’extrau a partir  dels mitjans utilitzats (Actiu) en les operacions de l’empresa, independentment de qui  finança aquesta inversió. L’empresa té un benefici brut de X € per cada 100 € invertits.  RE= BAII/ACTIU·100  Per augmentar el rendiment es pot:  1. Vendre més o reduir l'Actiu (per exemple, pagant part d’uns deutes).  2. Vendre més car o reduir despeses.

Rendibilitat financera:

S’anomena, també, rendibilitat de l’accionista, i mesura el  rendiment que els propietaris treuen de la seva inversió. El Benefici Net o Benefici  després d’Impostos és el X % del Patrimoni Net aplicat a l’empresa. RF: BENEFICI NET/PARIMONI NET x100 

A partir de la descomposició anterior, si es vol augmentar la rendibilitat s'ha de:  1. Augmentar el marge: Pujant preus, reduint despeses o ambdues.  2. Augmentar la rotació: Venent més, reduint l'actiu o ambdues.  3. Augmentar el palanquejament: augmentar els deutes per què al dividir l'actiu  entre els Recursos Propis sigui major. 

Rendibilitat de les vendes:


El BAII és el % de les vendes de l’exercici. RV: BAII/VENDES x 100

Entradas relacionadas: