Dualisme cartesià

Enviado por Chuletator online y clasificado en Filosofía y ética

Escrito el en catalán con un tamaño de 6,07 KB

 

HilemorfismeAristòtil
Mantenia que l’ànima i el cos son dos principis complementaris i Inseparables de l’ésser humà. El cos és la base material (hyle
) I l’ànima és la formaarrow-10x10.Png (morphé


Substancial de l’home (vida, sensació, parla, moviment, Pensament).
Tomàs D’Aquino
Intentà fer raonable la fe cristiana des de la filosofia Aristotèlica però utilitza la idea de l’ànima separada per Explicar la resurrecció i la immortalitat, l’ànima sobreviu Fora del cos mort fins que troba un nou cos gloriós.

Dualisme Cartesià


A Través d’un complex raonament (Renaixement), Descartes Va afirmar que l’ésser humà està compost per la uníó de dues Substàncies complement diferents:
el Cos
, substancia Extensa, i l’ànima, substancia pensant
. La comunicació entrearrow-10x10.Png elles es fa mitjançant la glàndula pineal.

Dualisme Interaccionista


Defensada Per John C. Eccles (s XX), Diu:
-Ment I cervell són dues realitats diferents.
-Hi Ha fets que reclamen una ment autoconscient.
-Per Sí sol , el cervell és insuficient. Es necessita la interacció entrearrow-10x10.Png el que és físic i el que és mental a través d’una teoria Bioquímica entre les “dendrones” i les “psicones”.

MÉS ENLLÀ DE EXPLICACIONS MONISTES IDUALISTES. 

Interaccionisme EmergentistaKarl Popper
s’acosta A la teoria del dualisme i a la monisme ( la ment és producte Evolutiu del cervell). En l’ésser humà existeixen tres mons:
-El Món 1, format pels cossos físics observables (materialistes).
-El Món 2, format pels estats mental (la consciència, experiències Psicològiques...)
-El Món 3, format pel conjunt de les produccions humanes (histories, Mites, llenguatge, art,,,)

EstructurismePedró Laín Entralgo
Diu que la ment s’estructura des del cervell ( no emergeix), per Deixar constància que la ment és una realitat nova i diferent. Hi Ha actes que només depenen d’una regió del cervell (veure, parla, Sentir), i altres que només es poden explicar pel funcionament del Conjunt (el pensament, l’autoconsciència, la llibertat, la creació Intel·lectual i artística).

*Tots Els éssers vius tenen consciència o capacitat de rebre informació De l’entorn i adquirir un control sobre ell. Però l’ésser humà és més complex, és algú que actua i és capaç de demanar-se : Qui sóc jo?; això és la consciència Humana.

La Consciència humana considera la realitat pròpia, la consciència Personal (intel·ligència, llibertat, intimitat) i consciència de La nostra història.


Entradas relacionadas: