Del convertidor del ferro en acer

Enviado por Chuletator online y clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 8,62 KB

 

INTRODUCCIÓ


La Revolució Industrial comença a finals del Segle XVIII a Anglaterra I es va difondre per Europa i per l'Amèrica del Nord al Segle XIX. Els Nobles i el pagesos es van reduint i surt la burgesia industrial i Obres o proletariat. 

1- Quins avantatges tenia la Gran Bretanya sobre altres països del seu Entorn per convertir-se en el país pioner (first comer) de la Industrialització? 

Un sistema Polític:
el parlament limitava el poder de la monarquia i en el Qual la influència de la burgesia era gran. Un creixement De la població:
va comportar l'augment de la demanda i la Disponibilitat de mà d'obra per a les noves fàbriques. Abundància De recursos i de matèries primeres:
es va convertir en la font D'energia principal (carbó) Facilitat de Transport:
per mitjà d'una àmplia xarxa de rius i de canals Possessió D'un Imperi colonial:
va permetre accedir fàcilment a les Nostres matèries primeres i que va generar un gran mercat per Exportar la poducció industrial.


La Revolució demogràfica:


Creixement De la població (molts naixements i poques morts)les causes de la Qual van ser l’augment de la producció d’aliments, les millores De medicina e higiene, menys malalties i epidèmies i que no hi havia Guerres.Una revolució Agrícola:
augment de la quantitat d'aliments → Una Revolució tecnològica:
va incrementar la població → Una Revolució en el transport i comerç:
va permetre vendre la Producció a mercats llunyans i extensos


SORGIMENT DE LA INDÚSTRIA (TECNOLOGICA)


innovacions:  MECANITZACIÓ 
Treball manual Passe a ser el treball mecanitzat. Màquina de vapor: filadores Mecàniques, telers mecànics FONTS D'ENERGIA 
1. Les Fonts d'energia anteriors a la revolució procedien fonamentalment de La força humana o animal, del vent i de l'aigua 
2. La Primera innovació va consistir a perfeccionar la roda hidràulica Per moure les màquines de la indústria tèxtil 
3. La Segona, i la més innovadora va ser fer servir el carbó gràcies a La màquina de vapor de Watt → SISTEMA FABRIL 
1. Concentració D'obrers i màquines 
2. Grans Edificis 
3. Divisió Del treball: molta mes producció


Desenvolupament De la indústria i augment del comerç


1.Com Van evolucionar el consum d’aquestes dues matèries primeres? Què Va provocar en canvi?


Tant La llana com el cotó augmenten. El cotó evoluciona més que la Llana ja que s’importa de l’Índia a baix preu. El cotó es més Fàcil de mecanitzar que la llana i es més higiènic i econòmic. -Primer Filat i després en el teixit. 


LA INDÚSTRIA TÈXTIL


El 1733 John Kay va inventar la Llançadora volant que va apujar la velocitat de la teixidura i que va permetre eixamplar les peces → James Hargreaves va inventar Spinning Jenny: màquina de filar manual produïa 8 vegades més fil → Arkwright va inventar la Water frame: funcionava amb energia hidràulica. → Samuel Crompton va inventar la Mule jenny: (híbrid) combina elements de la jenny i la water frame. 


5.Quins Productes van fer augmentar la demanda de ferro? Quin invent en va Fer possible la producció massiva?


Vaixells, Ferrocarrils... Eines Agrícoles, màquines... Amb Tanta demanda de ferro calen innovacions tècniques per augmentar la Producció. La Tècnica que fa possible la producció massiva són els alts forns (carbó de coc com a combustible). Passem de fargues (manera Artesanal) a alts forns (manera industrial).


DESENVOLUPAMENT DE LA INDÚSTRIA I AUGMENT DEL COMERÇ (INDÚSTRIA SIDERÚRGICA)5. Quins productes van fer augmentar la demanda de ferro? Quin invent en Va fer possible la producció massiva?

Vaixells, municions, Màquines i eines de ferro. Hi anem a buscar mes invocacions Tècniques i mes producció. Passarem de les fargues a Alts forns aconseguirem produir enormes quantitats de ferro. 

6. Què és l'acer? Quins avantatges té sobre el ferro? Explica'n el Funcionament

És una barreja de ferro i Carboni. Avantatges: un material de Gran elasticitat, molt apte per la construcció de maquinària, Eines, edificis i obres públiques. Primer agafem la matèria Primera que es el mineral de ferro i carbó 7. Per què la demanda de carbó va pujar? Explica per quin motiu el Creixement de la producció de carbó i de ferro estan relacionats. 
Perquè es feia servir per a La màquina de vapor i per fabricar ferro i acer. 

8. Fixa't en la litografia del 1844. Qui treballava a la mina de carbó? Penses que això actualment seria possible? Per què? 

A la mina i treballen nens. Això actualment no serie possible perquè els nens estan obligats Anar a l'escola, però hi ha gent que si que ho fa.Entradas relacionadas: