Context historic elogi de l'aigua

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,33 KB

 


ELOGI DE L’AIGUA - 1987 ( Eduardo Chillida)Context històric:Durant la dècada dels 80 hi havia una profunda crisi econòmica i social. Es va produir un acostament entre la uníó Soviètica i els Estats Units, que va posar fi a la Guerra Freda i que va tenir un moment culminant en la caiguda del mur de Berlín


Anàlisi formal:Material: formigó armat i acer. Forma: exempta Tècnica: encofrat


Descripció: forma de formigó de 54 tones subjectat amb quatre cables d’acer, queda a 84 centímetresComposició: una forma de cub de línies rectes d’on en surten quatre braços recargolats. També hi ha contrast entre la forma massissa que pesa molt i el fet que està suspès per uns cables que donen sensació de  lleugeresa. És una composició tancada. El paper de l’aigua també té importància al reflectir  l’escultura a l’aigua, cosa que la completa.


Moviment contingut  però sí que és dinàmic perquè està suspesa a l’aire i els braços també semblen atrapar l’aire


Expressivitat: complicitat de l’autor amb la natura que envolta l’esculturaMonocroma: té diferents tonalitats segons la llum que li tocaLlum: el formigó té gradació tonal  cosa que fa que hi hagi alguns clarobscurs també creats per les seves formes cobres.


.Funció i significat


Funció: embellir
Tema:L’escultura representen quatre dits que no poden arribar a agafar el seu reflex de l’aigua.Mite de Narcís tractat de manera abstracte.  
Entradas relacionadas: