Com va començar la segona Guerra Mundial?

Enviado por Chuletator online y clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 10,61 KB

1-PER QUÈ ES VA ARRIBAR A LA SEGONA Guerra Mundial ?El Tractat de Versalles va fomentar la humiliació i el revestiment dels vençut. Molts Alemanys i Italians no van acceptar  les Imposicions i va estimular el revengisme i l’ascens.

A:El Bel·licisme dels règims totalitaris:Els règims feixista italià i Nazi alemany van desenvolupar una política expansionista ,que aspirava a fer Mes grans les seves fronteres territorials i desafiava a la Societat de Nacions .Van reforçar l’exèrcit, van impulsar el militarisme i van afavorir una intensa Cursa d’armaments.   

B:Una escalada d’agressions:Dècada de 1930,sèrie d’agressions Bèl·liqües:

·A Àsia,el Japó ampliar els seus territoris a Xina,va ocupar Manxurià i va iniciar la Invasió de Xina.

·A Àfrica,Itàlia va ocupar Etíòpia,DESIG:ampliar Imperi colonial.

·Itàlia i Alemanya van intervenir a la Guerra Civil espanyola.

·Alemanya Va desenvolupar una política d’expansió amb la idea de crear un gran Imperi.

 C:La Feblesa de les democràcies:La Feblesa de les democràcies i el fracàs de la Societat de Nacions davant de les Agressions dels règims nazi i feixista va estimular a una Guerra.

Conferencia de Munic : acompanyada per Hitler va acabar amb la Claudicació de les democràcies davant les promeses d’ells.

D:Preparant la Guerra :La formació d’Aliances:Alemanya va firmar una Aliança amb Itàlia,amb el nom de l’Eix Roma-Berlín,es va renovar amb el nom de Pacte d’Acer. Alemanya va firmar amb el Japó el Pacte Antikomintern.

2:EL DESENVOLUPAMENT DE LA GUERRA                                                                                                                                

Les victòries de l’Eix :Amb la invasió de Polònia,Hitler va iniciar la Guerra Llampec basada en l’ús de divisions cuirassades. Polònia es va enfonsar En tres setmanes i va ser dividit entre Alemanya i l’URSS. Només el Regne Unit Va resistir a Alemanya,i l’aviació de guerra Alemanya va bombardejar els ports I les ciutats britàniques : Batalla d’Anglaterra. El 1941 Hitler va llençar l’Operació Barba-rossa i va atacar Rússia. L’URSS es va incorporar als aliats i es va enfrontar amb les potències De l’Eix.

Les ofensives Aliades:Després de l’entrada de l’URSS i els EUA en el Conflicte,la guerra va ser un tomb. Estadounidencs van frenar l’avanç lapones Al pacífic .Al nord d’Africà ,els britànics van derrotar els alemanys i van Iniciar la seva retirada .El 1943 va ser el primer fracàs de Hitler.

El final de la guerra al Pacífic :La reconquesta estadounidenca estava Ja casi per finalitzar però el Japó mantenia la resistència.

Però,el president dels Estats Units va utilitzar una nova arma,La Bomba Atòmica.
El 2 de Setembre el Japó va capitular. La Segona Guerra Mundial havia acabat.

3:UNA GUERRA TOTAL:+La guerra total és un terme del Segle XX que descriu A una guerra en la qual els països o les nacions mobilitzen i forcen fins al Límit tots els seus recursos disponibles.

La Segona Guerra Mundial va ser un conflicte per als dos bàndols,que Perseguien objectius que només es podien aconseguir amb la destrucció del Contrari . Només volien aconseguir la victòria.

Un abast mundial
La segona Guerra Mundial va ser una Guerra Total, en primer lloc per les seves dimensions geogràfiques,mai una Guerra a tingut tants adversaris. Països del cinc continents van participar-hi.

Població i ecònoma al servei de la guerra:El conflicte va afectar només A les tropes sinó que també va afectar a tota la població. Els bombardeigs buscaven sembrar el terror A les ciutats  , desmoralitzar la Població i posar fi a la seva capacitat de resistència.

4:OCUPACIÓ I VIOLÈNCIA DURANT LA GUERRA:La guerra va afectar Profundament la vida quotidiana de la població, però ,a més a més,els Territoris que van ser afectats pels nazis i per l’Imperi japonès van partir Opressió política, ideològica i explotació econòmica.

A:El domini polític:Van organitzar els territoris conquerits en :

Regions incorporades al Raich:

 una par D’Alemanya

Estat satèl·lit

:amb governs col·laboracionistes amb l’ocupació.

·
Territoris opucats :que eren els de menys Consideració i més Maltractats.

B:L’explotació econòmica :L’ocupació nazi tenia com a finalitat l’explotació Dels territoris sotmesos en benefici d’Alemanya .Aquest territoris eren Obligats a contribuir a l’esforç de guerra Alemanya i a provenir el Reich de Primeres matèries.

C:La submissió de la població:La violència contra la població civil va Sr extrema amb l’ocupació Alemanya. La implantació d’un regim de violència i terror va ser consubstancial amb el domini militar I polític.

D:Col.Laborar o resistir:Els alemanys van trobar col·laborador als Països ocupats:els governs col·laboracionistes .
També industrials recelosos del comunisme o seduïts pels beneficis que Oferien els ocupants

Un bon nombre de resistent es van organitzar per fer front a l’enemic o Es van incorporar a grup armats.

5: L’Holocaust jueu:L’holocaust era l’extermini de milions de persones Als camps de concentració, culpables només d’haver nascut JUEUS.

A: PERSECUCIÓ I DETENCIÓ: des de l’arribada dels nazis a Alemanya, els Jueus van ser perseguits i forçats a portar un distintiu a la roba, i més tard Van ser portats de vegades a camps de concentració amb la imposició de fer Treballs forçats.

B: LA DEPORTACIÓ: EL CAMÍ  A L’EXTERMINI: Els jerarques jueus van dur a terme la solució final, és a dir, l’eliminació Total dels jueus. Primer traslladaven als jueus en vagons on viatjaven amontonats, Sense poder respirar, sense menjar i beure duran tot el que durava el viatge. Alguns  no aguantaven i morien pel camí. Després Al arribar els feien passar unes proves mèdiques i als que veien aptes els Posaven a treballar i als que no els mataven.

C: VIDA I MORT ALS CAMPS DE CONCENTRACIÓ: els camps de concentració eren Fabriques de tortura “ degradació i mort per als presoners. Forçats a fer Treballs extenuats, mal alimentats i vestits, eren torturats i sotmesos a Experiments mèdics .

LES CAMBRES DE GAS: Pareixien unes inofensives dutxes però en realitat El que baixava no era aigua sinó un gas que acabava matant a tots els presoners. La roba la utilitzaven per als que venien desprès.

6. LES CONSEQÜENCIES DE LA GUERRA

LES PÈRDUES HUMANES I ECONOMIQUES: La segona Guerra Mundial va deixar un Escenari de ruïna i horror. Més de 50 milions de persones van morir al llarg Del conflicte bèl·lic. Les destruccions materials durant la segona guerra Mundial van ser molt importants i van afectar les ciutats, mitjans de comunicació I instal·lacions industrials.

7. L’ORGANITZACIÓ DE LES NACIONS UNIDES (ONU)

A: LA FUNDACIÓ DE L’ONU: La nova organització pretenia el manteniment de La Pau i la seguretat internacionals i la cooperació econòmica i social entre Les nacions . Establia la igualtat sobirania de tots els seus membres per Resoldre els conflictes

B:Els òrgans de govern:Des de llavors tots els Estats membres de l’ONU Tenen vot en l’Assemblea General

El consell de seguretat :òrgan executiu basic. Recull les recomanacions De l’assemblea i per transformar-les en decisions aprovades per majoria simple. Qualsevol dels membres permanents te dret de vet.

Una secretaria general:s’encarrega de l’administració permanent de l’ Institució.

C:La tasca de l’ONU

Te alguns dependents de la mateixa assemblea,com ara el Tribunal Internacional de l’Haia.

Consell Econòmic i Social:és el principal organisme per promoure el desenvolupament Social i econòmic dels països .

ACNUR- es dedica a la protecció dels refugiats.

UNICEF- als programes per a la infància desfavorida.

UNESCO- al patrimoni cultural.

D:L’ONU en l’actualitat

Declaració del Mil·lenni: estableix els objectius de lluita contra la Pobresa,la defensa de la igualtat entre homes i dones,la protecció del medi Ambient....

Missions de Pau o mediació en casos de conflicte:Tropes conegudes com a Cascos blaus (provenien de tots els països membres)actuen en el nom de la ONU,amb el consentiment dels bàndols enfrontats.

Entradas relacionadas: