Quines causes expliquen la formació de blocs antagonics

Enviado por Chuletator online y clasificado en Historia

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,49 KB

TEMA 11


1 INTRODUCCIÓGuerra Freda

: situació internacional molt tensa que es donà entre 1945 i 1991 en la qual les dues superpotències (EUA i URSS) van iniciar una cursa d’armaments i una amplitud d’enfrontament ideològic, encara que no arribaren a un enfronatment armat directe. En aquest període el món quedà dividit en dos blogs oposats:

- Bloc Occidental (EUA)

- Bloc Comunista (URSS)

L’any 1946 Churchill va denunciar la divisió d’Europa en dos blogs:

- Capitalista*

- Comunista*

**separats pel *teló d’acer: és el nom que li van posar els anticomunistes (Occident) a les fronteres entre els països occidentals i països de l’Est de l’Europa i l’URSS

2 a) Quines potències van ser les grans vencedores de la 2GM? Quines eren les dues opcions ideològiques que representaven? Què caracteritzava cada opció?

Grans potències vencedores de la 2GM: EUA, URSS i Gran Bretanya

EUA

: capitalisme, sistema econòmic que es caracteritza per la propietat privada dels factors de producció, així com per la producció per a un mercat que fixa els preus.

URSS

: comunisme, tipus de societat igualitària en la qual no existeixen la propietat privada i les classes socials. Tots els béns pertanyen a l’empresa i tots els seus membres tenen la mateixa condició social i econòmica.

B) Causes de la cració de blocs antagònics

Les causes són la diferència ideològica, la conferència de Jalta on deixen clar quines són les zones d’influència de cada potència i la guerra de Grècia on es produí una intervenció americana per evitar que la zona caigués sota influència comunista.

Entradas relacionadas: