Característiques de les següents ideologies del moviment obrer

Enviado por Chuletator online y clasificado en Medicina y Salud

Escrito el en catalán con un tamaño de 6,06 KB

 

ESCOLA DE FRANKFURT (1922)


La majoria són d’origen jueus i veuen què esta passant a Alemanya. Els joves són creatius, amants de l’art, però l’economia no funcionava. Després de primera Guerra Mundial , Alemanya estava en deute i hi havia una gran crisi. Reix la República de Bleiber. La gent té il·lusióperò viu en la misèria. Fan una síntesi de Freud i de Marx. 

1922 --> un jueu anomenat Félix Weil funda l’institut de la recerca social. Tots són marxistes. Hitler els va fer fora i van anar a EEUU. Aquesta gent comparteixen les següents característiques:

-estan en contra del treball intel·lectual teòric. És neutre i objectiu. Es proposa dur termes per canviar la societat. No només es tracta de analitzar, sinó de canviar i millorar

-en contra de l’especialització excéssiva i el dogmatisme. 

-són marxistes, però cap d’ells és membre del partit comunista. 

-són gent lliure, fins i tot físicament. No es lliguen a cap universitat. 

-investiguen els obstrats ideològics. Intenten anar a les arrels profundes, psicològiques i culturals de qualsevol tipus de institucions. Critiquen els aspectes negatius del marxisme

El cinema és una industria en que hi ha molts elements que construeixen la pel·lícula. En la sala en que es projecta, tu t’hi asseus, sovint amb companyia, i comentem la pel·lícula. Benjamin diu que davant de l’obra d’art, en aquest cas el cinema, tots som crítics. Ens mostrem inferiors a l’obra d’art. 

Al Segle XXX apareix l’art democràtic. A través del cine es poden evitar guerres i revolucions. Benjamin diu que el cine és un art que no té aura. L’origen del feixisme és l’art. Però el cine no és guerra, és cultura. 

Entradas relacionadas: