Caracter solit

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,37 KB

BRIDA
Aquest poema pertany a l'escriptora Maria Mercè Marçal (1952-1998) i s'anomena "Brida" i es allò que es posa als cavalls a la boca per obligar-los a frenar, però brida en aquest poema significa els límits de les persones.
En aquest poema parla de ella mateixa en masculí i això es pot observar en el nombre de síl·labes de cada vers, que son set en comptes de sis. Ella es va a totes les fires i va sense cap mena de limitacions. Se sent traïda per l'amor, perquè s'ha enamorat d'una persona que la fa patir, perquè el seu amor està a l'altre riba. Les cadenes que l'empresonen són les regles socials, ella el que fa es fugir d'aquestes regles socials per poder estar amb la persona que ella estima. Diu que s'escapa de d’aquestes cadenes, j que sempre troba una sortida.
Aquest poema està format per tres estrofes de sis versos i tres de dos versos que es van repetint. La majoria dels versos son de sis síl·labes encara que hi ha alguns que són de quatre síl·labes. La rima és consonant.

II. Vuit de Març
Aquest poema pertany a l'escriptora Maria Mercè Marçal (1952-1998) i el títol és "8de Març" i aquest és el dia internacional de la dona, d'aquesta manera s'entén que el poema el dedica a les dones.
Fa referència a la lluna, què és un símbol feminista. En la primera estrofa quan diu "obrim una finestra en aquest món tancat" es refereix a obrir una finestra en un món tancat per a les dones. En la segona estrofa parla de les bruixes, ens diu que ella se sent hereva de les bruixes i explica que totes les pors que tenen les dones les han de fer desaparèixer, i que les dones han de deixar tot allò que fa referència amb les tasques domestiques i també les tasques de cura dels infants. També explica que les dones el que més volen és llibertat. L'única cosa que servirà a les dones per seguir vivint és la seva pròpia vida, les dones tenen que deixar de viure per casar-se i formar una família i passar a pensar més en elles. A la tercera estrofa fa una petició cara al futur: que la dona sigui lliure, orgullosa per ser dona i que reivindicar el seu gènere i la seva llibertat.
La poesia està dividida en tres estrofes, amb una divisa al principi. Les tres estrofes tenen sis síl·labes amb rima lliure i a vegades amb encavallaments. El que més abunda en aquesta composició són les comparacions.

I. Tombant III
Aquest poema és la tercera part del poema titulat "Tombant" de Maria Mercè Marçal (1952-1998).
"Com un peix sense bicicleta" es refereix a que igual que un peix no necessita una bicicleta, una dona tampoc necessita un home. Aquí ens parla que no te cap amor i que està sola.
És una composició molt curta formada per cinc versos octosíl·labs on només el quart es de quatre síl·labes.

Entradas relacionadas: