Canvis que va experimentar el mon dels transports.

Enviado por Chuletator online y clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,13 KB

1. Analitza la relació entre Estructura social i concepció de la pobresa en el Període medieval


L’estructura social al Període medieval estava dividida en estaments, creats a partir del feudalisme i Dels quals n’era molt difícil el moviment entre ells. Des de l’època feudal, Els rics dominaven per sobre dels pobres, tenint així un control total sobre Una gran part de la població. El ser pobre era una Característica innata. Si naixies en una família pobre, havies de ser de Condició pobre per tota la vida. És per això que es creava una espècie de Dependència de la classe alta. Els pobres eren els resignats que treballaven pels Més rics a canvi d’un salari mínim que els permetia sobreviure. Parlem d’una producció De subsistència, ja que només es produïa el que es necessitava. El problema Venia a la hora de repartir els béns produïts, ja que els rics s’emportaven la Major part sense haver fet res i els pobres el que els sobrava. L’únic estament que Donava recursos i ajudes als pobres era l’església. Així doncs els pobres Podien rebre almoines i caritat, sistema assistencial que va idear el clero. L’inconvenient d’aquest és que creava molta més dependència envers els rics per Part dels pobres ja que els veien com la única salvació possible dins de la Vida cristiana.

2. Quin impacte tenen sobre l'acció social els canvis econòmics en la societat de l'Edat Mitjana?

Els Canvis econòmics de la societat medieval van ser els següents: L’economia: era la base de l’economia a l’època Medieval. Posseir terres era el que feia rics als homes. Va millorar el clima i Van millorar els avanços tecnològics i això va fer més fàcil la feina agrària. El comerç: com la producció agrària va augmentar, va Permetre l’augment de la població, que al mateix temps, demanavenmés productes agraris i altres coses Necessàries. Així es va anar recuperant el comerç. Hi havia un comerç a llarga Distància i un comerç a curta distància. Apart del comerç local, es produïen Importants intercanvis necessaris per l’home medieval: la sal per a la Conservació dels aliments, es comprava a les mines alemanyes, les espècies de L’Orient, els vins del Rhin, les pells d’Europa de l’Est, la llana d’Anglaterra O Espanya, etc. Un exemple de comerç a llarga distància és la compra de claus, Molt barats a la Índia i venuts més cars a Europa, és a dir, el comerç a llarga Distància proporcionava grans beneficis. Els treballadors de les ciutats: se solien agrupar En gremis segons la ocupació que tenien, i s’ajudaven entre ells. Alguns dels Oficis artesans eren: sabaters, sastres, ferrers, fusters, carnissers, Flequers, etc. Tot i els canvis positius, es van produir moltes Migracions en busca de millors condicions de vida i llocs de treball per poder Sobreviure. A causa de les classes socials i la desigualtat que hi havia entre elles, Es van provocar situacions de misèria absoluta que va acabar generant Epidèmies. I per altra banda, aquesta desigualtat també va comportar revoltes Socials per unes millors condicions. 

3. Quins factors consideres que expliquen la creixent estigmatització de la Pobresa en els segles XVI i XVII?

Entre els segles XVI i XVII va haver grans transformacions socials (del feudalisme al capitalisme), Que afavorien l’estigmatització social. La gent estava Totalment desesperada ja que la riquesa es va concentrar només en les classes Més benestants i es van crear molts conflictes, i així va néixer el Proletariat, excluït i immers en la mendicitat i, a vegades, en la criminalitat Per a poder sobreviure. La pobresa, el bandolerisme i la rebel·lió social Anaven cada cop més units. Les classes benestants Van començar a agafar un tipus de “por” als pobres i va desaparèixer tot Caràcter “sagrat” del pobre (la caritat). Les revoltes socials eren constants i El fet de que el proletariat s’anés radicalitzant cada cop més, atemoria als Rics. A més amés va haver Transformacions socioculturals, l’humanisme i el protestantisme, que exaltaven El treball i el desig de poder trencant amb la mentalitat feudal de produir per La subsistència i afavorir l’individualisme.

6. Quin paper juga la revolució industrial en la configuració d'un nou tipus D'acció social?

Ens trobem en una època En la que abunda l’atur, els salaris baixos, la pujada de preus, molta Desnutrició, falta d’higiene que provoca malalties i morts, etc. I que ningú Ofereix cap recurs per solucionar l’explotació infantil. Per tan, la pobresa es Vincula amb el proletari industrial.Fins que es crea el Moviment obrer que el que pretén és acabar amb totes aquestes desigualtats que Hi ha, demanant salaris més alts, millors condicions a les fàbriques, sistemes De protecció social, etc. D’altra banda es crea El “bon proletari” que tenia un sistema moralitzador amb possibilitat d’èxit. Malgrat tot, les Reformes eren limitades i el desenvolupament del dret social és progressiu i Segueix havent una necessitat de canvi.

Entradas relacionadas: