Avantatge comparatiu

Enviado por Chuletator online y clasificado en Economía

Escrito el en catalán con un tamaño de 5,22 KB

1.El comerç internacional


La raó que justifica comerciar amb altres països es l'obtenció de bens i serveis de que no disposa el país propi.
-costos de producció, depenen dels recursos productius i de la tecnologia emprada i influeixen decisivament sobre els preus de venda.
-demanda, un país te difícil produir tots els bens i serveis que son necessaris per satisfer les preferencies dels seus habitants. Cada país importa els bens que la producció Nacional no satisfà per que no en disposa o perque la oferta es insuficient.
El comerç internacional son les relacions econòmiques internacionals en el seu conjunt.

2. Especialització i avantatge comparati:


 L'intercanvi permet la divisió del treball i l'especialització dels països en produir una serie de bens i serveis específics que es tradueix en mes eficiència. Els països decideixen els bens i serveis que produiran segons el cost d'oportunitat, analitzen els bens que poden produir i produeixen els que aconsegueixen més grau d'eficiència en el mercat internacional.
En la teoría de l'avantatge comparatiu els països intenten especialitzar-se en la producció dels bens que poden intercanviar de manera mes eficient en el mercat internacional. 

3. Lliure comerç


Les polítiques de lliure comerç duen la idea de la lliure competencia entre les empreses en el camp internacional. El lliure comerç es concreta en l'absencia de barreres comercials entre països. Arguments a favor: -Mes eficiència dels recursos productius. En especialitzar-se en aquells bens un país incrementa les seves possibilitats de producció, que apujaria els nivells d'ocupació i riqueza.
-increment i foment de la competencia. Que afavoreix que els preus baixin i augmenti la qualitat i les prestacions dels productes. 
-Mes varietat i quantitat de bens i serveis. Sense el comerç internacional determinats productes  no existirien o serien escassos. 
-exit d'economies d'escala. L'aprofitament de les economies d'escala exigeix mercats molt amplis per augmentar la producció i reduir els costos. Les empreses cerquen nous mercats en altres països per aconseguir el volum de producció suficient que els permeti aconseguir les economies d'escala.

4. El proteccionisme


Es el conjunt d'actuacions que tenen com a meta restringir l'entrada de productes estrangers per poder protegir la pròpia industria. Mesures proteccionistes:
-La protecció d'industries estrategiques con les de defensa nacional. 
-El foment de la industrialització i la creació d'ocupació per substituir productes estrangers per nacionals i augmentar la tanda del país.
-Desenvolupament d'industries emergents com la tecnologia que necessita protecció per poder créixer i competir en igualtat amb les empreses estrangeres.
-La recaptació de diners. El cobrament de diners a empreses que importen per part de les autoritats nacionals constitueix una font d'ingressos importants.
Mesures per frenar les importacions.
-gravar amb impostos les importacions. Aquests impostos s'anomenen aranzels.
-fixar quotes o limitar els productes estrangers. Establir limitacions a les quantitats que es poden importar de determinats bens.
-establir polítiques comercials i industrials que afavoreixin les industries nacionals. 
-barreres no aranzelaries. Posar traves a les importacions per mitjà de tràmits burocràtics i exigencia de compliment de normes de qualitat.

5. La balança de pagaments


Els països s'interrelacionen amb els agents economics d'altres economies mitjançant l'importació i exportació.
-Demanda agregada=C+I+G+(X-M)
-Balança de pagaments es un document comptable que registra les transaccions economiques duites a terme entre els residents d'un país i els que viven a la resta del mon durant un any.
-La tecnica de partida doble es un sistema de registre que anota totes les transaccions dos pics: el valor de la mercadería que es rep i els diners rebuts. En sumar les partides de qualsevol de les columnes obtenim el mateix resultat, el saldo es zero.Les transaccions es reparteixen en tres grans grups.

a) balança per compte corrent que registra les transaccions de bens,  serveis i transferencies corrents.
b)balança de capital s'encarrega de les transferencies de capital i de l'adquisició o alienació d'actius no financers.
c)balança financera comptabilitza les inversions i les variacions de reserves.

6. Tipus de canvi de mercat


Varía en funció de la llei de l'oferta i la demanda.
-Apreciació. Quan una divisa es escassa, puja de preu per que es molt demandada o per que n'hi ha poca quantitat comparada amb altres divises.
-Depreciació. Les divises es deprecien quan son abundants per que hi ha un excés d'oferta o per que hi ha gran quantitat en relació amb l'escassa oferta d'altres divises.
L'oferta o demanda d'una divisa son el que causa que els canvis fluctuin contínuament en funció de la seca abundancia o escassetat en relació amb altres divises.

Entradas relacionadas: