L'auca del senyor esteve pdf gratis

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,33 KB

Santiago Rusiñol


Va nèixer a 1861 i va morir en 1931. Era de família de fabricants tèxtils, es un model de artista polifacètic( dramaturg,pintor) organitzador de festes modernistes( sitges) Can Ferrat, participa en tertúlies en la cerveseria Quatre Gats.

Obra>

Es un seguidor  del corrent simbolista influit per Materlinck.L’alegria que passa : espontament artista(poesia) i societat(prosa)El jardí abandonat : decadentistaCigales i formigues : enfrontamentartista(cigales) i societat burgesa( formigues).-Abandona el tema enfrontament i decadentisme. El pati blau (drama realista-naturalista) i L’hèroe ( desfeta bèl.Lica 1898 corrent regeneracionista).- Compromís social, fa obres humorístiques i quadres costums. L’Auca del senyor
Esteve
( ascensió família comerciants 4 generacions)

Narrativa modernista

. Inicis 1892 es una narrativa més tard principis S. XX endarreriment: no hi ha una identificació amb novel.La. Continua la tradició narrativa del Segle XIX: Març rural, ROMàntic, fets realistes. El Modernisme té una visió crítica costumisme rural: acció Març natural hostil, natura crua, dramàtica,pessimista, presenta tensions de l’individu-societat, els protagonistes son persones entre el seu ideal i la realitat, espai simbòlic: elements naturals convertits en personantges.
Víctor Català va néixer a 1869 i va morir en el 1966. Va utilitza el pseudònim per poder publicar la formació autodidàctica, el seu nom vertader es Caterina Albert. La seva família era benestant es dedicava a la literatura.
Obra> escriu teatre , poesia, novel.Les i narracions.  Publica Drames rurals (contes) i destaca Solitud ( novel.La lluita Mila- entorn agressiu)


Entradas relacionadas: