Acuit handbol

Enviado por Chuletator online y clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 15,88 KB

 

Faltes Antireglamentàries

-Durant el partit es faran Tantes substitucions com vulgui l’entrenador i de manera repetida Sense avisar al T.J.. Els jugadors substituïts hauran d’abandonar El terreny de joc per la pròpia línia de canvi del seu equip. Un Canvi antireglamentari serà sancionat amb 2 minuts d’exclusió pel jugador infractor. Si un jugador entra al terreny de joc sense que es Produeixi un canvi o participa il·legalment en una jugada des de la Zona de canvis, serà sancionat amb 2 minuts d’exclusió, per Aquest motiu haurà de sortir un jugador de camp per espai dels 2 Minuts. Qualsevol jugador amb una ferida sagnant haurà d’abandonar El terreny de joc
-Els equips no poden retenir la possessió de la Pilota durant molt temps, ni fer accions que demostrin la renuncia a Marcar un gol. En aquests casos, i a criteri del T.J. S’indicarà Joc passiu.
-No pots empentar, subjectar ni donar cops a un adversari.
Tampoc no pots impedir-li el pas amb els braços o amb les Cames, però sí amb el tronc.
-Totes aquestes accions se Sancionen amb un llançament de falta des del lloc on s’ha comès La infracció. Si la falta s’ha fet entre les línies de 6 i 9 Metres, el llançament de falta se serveix des de la línia de 9 Metres i els defenses s’han de col·locar a la línia de 6 Metres.
-Penal: és un llançament lliure des de 7 metres i se Sancionarà quan: Cometis una falta antireglamentària a un adversari Que té la pilota i es troba en clara situació de gol.
-Quan Defensis dins de l’àrea de porteria.
-Quan passis la pilota al Porter i ell sigui dins de l’àrea de porteria.

Faltes Disciplinaries

-Són les faltes antireglamentàries Especialment agressives o intencionades. Agafar el contrari per L’esquena o el coll, donar-li un cop o empentar-lo molt fort, en Són alguns exemples. Segons la gravetat són sancionats de la Següent manera:

Amonestació:


l’àrbitre mostra targeta Groga.

Exclusió:


el jugador és expulsat del camp durant 2 Minuts (l’equip juga amb un jugador menys durant aquest temps). El Jugador exclòs pot tornar a entrar passats aquests dos Minuts.

Desqualificació:


el jugador que acumula tres Exclusions no pot tornar a jugar el parit. El seu lloc l’ocupa un Altre jugador passats 2 minuts.

Expulsió:


quan un jugador Realitza una acció molt greu, ha d’abandonar el terreny de joc. El Seu lloc no podrà ser ocupat per cap altre jugador i el seu equip Haurà de jugar la resta de partit amb un jugador menys.

Camp De joc

El terreny de joc és un rectangle de 40 metres de Llarg per 20 d'ample, dividit en dues meitats quadrades on Podem trobar-hi una àrea de porteria a cadascuna.
La Porteria està situada al centre de cada línia exterior de porteria. Va fortament subjectada a terra o a la paret que tingui darrere per Seguretat. Mesura 2 m d'altura per 3 m d'ample, pintada a dos colors Amb franges de 20 cm. L'amplada dels pals és de 8 cm, la Mateixa amplada que la línia de gol. Aquesta porteria es troba en Una àrea traçada a partir de dos quarts de cercle amb centre a Cadascun dels pals i un radi de 6 metres, units per una línia Paral·lela a la línia de gol.
Totes les línies del camp formen Part de la superfície que limiten i mesuren 5 cm d'ample Excepte en el cas esmentat de la línia de gol.
La línia de cop Franc és una línia discontínua; es marca 3 metres més enllà de La línia de l'àrea. Tant els segments de la línia com els espais Entre ells mesuren 15 cm. La línia de 7 metres és d'un metre De llarg i està pintada directament davant la porteria. És Paral·lela a la línia de gol i se'n situa a una distància de 7 m. La línia de limitació del porter (utilitzada només en els penals) és de 15 cm de longitud i es traça directament davant la Porteria i se'n situa a una distància de 4 metres.
La línia de Canvis (un segment de la línia lateral) per cada equip va des de la Línia central fins a un punt que se'n allunya 4,5 metres. Aquest Punt final de la línia de canvi està delimitat per una línia que és paral·lela a la línia central, i sobresurt 15 cm cap Endins i cap a fora del camp.

Fonament tàctics Bàsics d’handbol

ATAC

RECOLZAMENT

Acció D’oferir-se o posicionar-te respecte al company amb possessió de La pilota donant-li la opció de jugar amb tu.

PASSADA

Es El procés de transmetre un missatge (pilota) des de l’emissor (jugador que realitza el llançament) triant ( línia de passada)
Un Canal de comunicació (trajectòria de la pilota) fins al Receptor.

DESMARCATGE

Acció de sortir del control Defensiu d’un adversari. Terminologia utilitzada en la iniciació De l’handbol (mini handbol) on les defenses son individuals. Accions o accions combinades amb l’objectiu d’alliberar un Jugador atacant amb marcatge individual.

PASSAR I ANAR (PASA Y VA)


Fonament tàctic bàsic ofensiu amb l’objectiu de Superar un defensor avançat o que surt al jugador posseïdor. Consisteix iniciar la fixació, passar al company, superar sense Pilota l’adversari directe i rebre de nou la pilota.

BLOC O BLOQUEIG

Acció de barrar el pas o la trajectòria d’un Defensor amb el cos per beneficiar el joc d’un company. Es Posiciona lateral, en diagonal o d’espatlles (millor) al defensor Bloquejat, amb la finalitat de quedar encarats al joc.

BLOC O BLOQUEIG DINÀMIC

Fonament tàctic bàsic que consisteix en Barrar el pas a un defensor amb el cos i resseguir l’acció de joc Aprofitant l’avantatja inicial del bloc momentani.

PENETRACIONS SUCCESSIVES

Fonament tàctic bàsic que pot ser col·lectiu On el jugador posseïdor, fixa l’adversari o la línia defensiva i Passa al següent company que rep en carrera i repeteix la operació. Estes fixacions consecutives poden anar d’extrem a extrem i Finalitzen quan un atacant considera que ja ha aconseguit una Avantatja envers la defensa i intenta verificar-la.

FIXACIÓ

Es l’acció de atreure totalment L’atenció i el joc d’un defensor. Per fer una bona fixació cal Tenir la pilota, armar el braç amenaçant llançament i progressar Cap a la porteria adversària.

ATACAR AL PAR

Es fixar l’adversari que ens pertoca Del sistema defensiu. L’objectiu es llançar a porta, superar-lo o Passar a un company havent aconseguit més espai pel company i que el Meu defensor no faci cap ajut.

ATACAR EL SENAR (IMPAR)


Intentar fixar l’adversari que no hem Pertoca del sistema defensiu i a la vegada, atreure el meu adversari O dubti de l’acció a realitzar.

ATACAR L’ INTERVAL

Es tracta d’orientar la progressió Entre el meu defensor assignat pel sistema defensiu i el següent Defensor. L’objectiu es llançar a porta, superar la línia Defensiva o passar a un company havent aconseguit més espai pel Company i que el meu defensor o el defensor següent no facin cap Ajut (segons el costat on passo la pilota).PANTALLA

Es el fonament tàctic bàsic ofensiu Que consisteix en col·locar de forma estàtica, un o mes atacants Entre la línia defensiva (bloquejant la sortida dels defensors) i L’atacant en possessió que va a llançar a porteria.

CORTINA

Es el fonament tàctic bàsic ofensiu Que consisteix en circular en trajectòria no orientada cap a la Porteria, per davant dels defensors, en el moment que el company amb Pilota progressa per llançar, creant dubtes a la defensa i donant la Opció de passada.

CREUAMENT

Es l’acció de fer coincidir en un Punt les trajectòries de dos jugadors, independentment de tenir o no La pilota i de realitzar o no passades entre ells. L’objectiu es Crear dubtes defensius a l’hora de contrarestar-lo. Per defensar un Creuament, la defensa haurà de fer lliscada(que no cal dir res) o Canvi d’oponent (que cal avisar).

FINTES

Es un fonament tàctic bàsic ofensiu, Consistent en enganyar l’adversari. Iniciem una acció (progressió, Llançament o passada)que interrompi’m, a la que l’adversari Comença a donar resposta i la canviem per una altra acció (progressió, llançament o passada) que serà la definitiva i Aprofita l’avantatja aconseguida amb l’engany. Les possibilitats Son múltiples : tir amb progressió, amb passada i amb un altre Tipus de tir, progressió amb passada, amb tir i amb un altre tipus De progressió, passada amb tir, passada amb progressió i passada Amb un altre tipus de passada.

ENCADENAMENT

Acció ofensiva alternativa a la finta Que consisteix en intentar dur a terme la primera acció (progressió, Llançament o passada) fins al final i davant de la oposició Adversària, si no s’obté resultat, iniciar un altra acció Consecutiva a la primera. Es aquest enllaç d’accions i el canvi Que suposa l’acció segona sobre la primera el que ens dona una Certa avantatja envers el rival.

ACCIONS COMBINADES (jugades)


Es tracta d’un fonament tàctic bàsic Que encadena elements tàctics i tècnics prèviament entrenats i Provoca diferents opcions de finalització segons les reaccions dels Defensors. L’avantatja consisteix en que l’atac sap el que anem a Fer i les opcions de finalitzar que pot tenir i la defensa va a Remolc de les accions atacants.

PERMUTES

Son intercanvis de les posicions Específiques entre dos jugadors. El seu objectiu es generar dubtes Defensius, equilibrar l’atac mentre evoluciona i potenciar el Rendiment dels jugadors en més d’una posició.


DEFENSA

CANVI D’OPONENT

Acció de dos defensors de deixar el Marcatge del seu atacant directe, per atendre al del company. Aquests Intercanvis d’oponents, es realitza per mantenir l’equilibri Defensiu del sistema i per la eficiència defensiva. Cal tenir una Bona comunicació entre els defensors per fer el canvi d’oponent.

LLISCADA DEFENSIVA

Es el fonament tàctic bàsic defensiu En el que el defensor, continua marcant el seu adversari mes enllà De la posició defensiva d’un company. Si els defensors estan en Diferents línies defensives la lliscada serà senzilla, en canvi una Lliscada en la mateixa línia defensiva tindrà que ajustar l’espai Per on superar el company sense interferir en el joc.

MARCATGE

Fonament tàctic bàsic defensiu on el Defensor es responsabilitza defensivament d’una zona o d’un Atacant.

Els sistemes generen marcatges en zona Tot i que hi ha una responsabilitat defensiva envers l’atacant mes Proper a la posició del sistema.

Tipus de marcatge :

1.- en zona (sistemes de joc)

2.- mixt : uns jugadors en zona i un o Més realitzen un marcatge individual (“home a home”)

3.- individual : segueixen a l’atacant Per tot el camp,o a partir de mig camp. Utilitzat en la iniciació a L’handbol. Dos tipus : nominal (el defensor marca sempre al mateix Jugador, que li ha estat encomanat per l’entrenador) proximal ( el Defensor marca a l’adversari mes proper quan el seu equip passa D’atacar a defensar). Es pot marcar en línia de tir ( defensor Entre l’adversari directe i la porteria) o en línia de passada ( Defensor ocupant la possible trajectòria d’una passada entre Atacants).

ACUIT

Fonament tàctic bàsic defensiu Consistent en anar a buscar el contacte amb l’adversari amb pilota, Per evitar o dificultar la seva progressió, llançament o passada, Interferint sobre la seva presa de decisions. L’acció ha de ser Contundent i amb decisió (segons els recursos de l’atacant, Prioritzarem una determinada opció del seu joc a neutralitzar).

DISSUASIÓ

Es un fonament tàctic bàsic defensiu, Que té com objectiu, fer dubtar l’atacant de l’acció que va Fer, no fer-la o si més no, retardar-la. Es realitza a partir de la Interpretació de les accions de l’adversari. L’actitud i el Posicionament son fonamentals. Ens hem de significar perquè L’adversari dubti, i a l’hora no hem de perdre la posició Defensiva ( o al menys la hem de poder recuperar si es atacada).

BLOCATGE

Acció d’un o més defensors Orientada a interceptar un llançament a porteria. Es realitza Atacant l’origen del llançament, cap a endavant, amb els dos Braços i en tensió per contrarestar la força del llançament.

BLOC O BLOQUEIG

Tot i que ja l’hem definit com a Fonament tàctic bàsic ofensiu, també apareix en defensa, per Interès de barrar el pas d’un atacant que circula o mantenir una Posició que vol ocupar un atacant.

INTERCEPCIÓ

Es un fonament tàctic bàsic defensiu Consistent en interrompre una passada. Podem treballar la intercepció Sobre el passador, sobre el receptor o sobre la línia de passada. El Resultat pot anar de impedir la passada i la possessió segueix de L’adversari fins impedir la passada i canviar la possessió.

DESPOSSESSIÓ

Es tracta prendre la pilota a L’adversari posseïdor. Si aquest la té adaptada a la ma, caldrà Adaptar la part de pilota que no controla i amb un moviment de Rotació llevar-li (recordem que tocar la ma del adversari es falta). Si l’adversari està en bot, cal atacar la trajectòria de la Pilota de fora cap a dins del meu cos, així, tot i que no pugui Controlar-la inicialment, estarà al meu abast i no al de L’adversari.

AJUT

Es el fonament tàctic bàsic defensiu Consistent en abandonar l’adversari que hem responsabilitza el Sistema i defensar l’atacant amb pilota, que ha superat, està Superant o crec que pot superar el meu company.

BASCULACIÓ

Es un fonament tàctic bàsic defensiu Col·lectiu que tracta de minimitzar els espais pels atacants allí On es la pilota. No es tracta només de moviments laterals, cal Atendre canvis d’oponent, acuit al jugador posseïdor, superar Possibles blocs, atendre línies de passada,... En resum mantenir i Millorar l’equilibri defensiu, per tant cal coordinar-ho i Entrenar-ho. Quan un equip no bascula defensivament, hem D’interpretar si es manca d’actitud o cansament físic.

CONTRA BLOC

És el fonament tàctic bàsic que Minimitza l’acció d’un bloc.

Es pot realitzar de tres maneres : 1.- Sortir del bloc i bloquejar al bloquejador quedant així orientat al Joc. 2.- un company (sol ser el que tenia assignat al que m’ha fet El bloc) hem fa el canvi d’oponent i jo hem quedo amb el que hem fa El bloc (tot i que hauré de rectificar la meva posició per Marcar-lo correctament) 3.- endarrereixo la meva posició ( defensar A sis metres) i avaluo com puc neutralitzar l’avantatja dels Adversaris (de vegades hem trobo que un company està fent un ajut i Ha deixat el seu adversari lliure, marcant-lo equilibro la defensa).

Fases Del joc

-Atac Organitzat 3:3, 4:2

-Replegament Quina tasca faig mentre replego

Ha d’haver una defensa ràpida per Aconseguir l’equilibri, d’un atac ràpid que ve en contraatac.

-DefensaOrganitzada 6:0, 5:1, 4:2, 3:2:1

-ContraatacIndividual

Entradas relacionadas: