Elaboració de pa: processos, ingredients i fermentació
Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Física
Escrito el en catalán con un tamaño de 6,35 KB
Elaboració de pa Comú
- Mescla de l'aigua a la tºC calculada
- El control de temperatura és fonamental per obtenir un millor producte final. La temperatura de la massa incideix d'una manera fonamental en dos dels processos:
1- En el pastat: Per processos artesans el més recomanable és mantenir la massa a una 23º 26ºC; si es tracta de processos automatitzats a 22ºC i si les masses s'han de congelar a 19ºC
- En la fermentació: la tºC pot accelerar o retardar tant les reaccions químiques com l'activitat dels microorganismes fermentadors.
- Pesatge i incorporació dels ingredients:
- Tots els ingredients es pesaran i s'anotarà el número de lot de cada un per dur un control adequat. S'incorpora l'aigua, sal i farina
- Pastat
- Consisteix en la mescla... Continuar leyendo "Elaboració de pa: processos, ingredients i fermentació" »