Anàlisi de Mostres Biològiques: Saliva, Sucs Digestius i Femta
Enviado por Chuletator online y clasificado en Biología
Escrito el en
catalán con un tamaño de 6,93 KB
Característiques i Composició de la Saliva
La saliva és un líquid transparent, de viscositat variable i pH proper a 7.
Composició de la Saliva
- Aigua (98%)
- Mucina
- Sals minerals (bicarbonat, fosfats i calci)
- Enzims (amilasa, lisozim)
- Immunoglobulines (IgA)
Funcions de la Saliva
- Lubricació: Lubricar el bol alimentari per facilitar la deglució.
- Protecció Dental: Mantenir neutre el pH bucal per evitar la destrucció de l'esmalt dental.
- Digestió: Enzims que comencen a descompondre els hidrats de carboni complexos.
- Gustativa: Permet distribuir les partícules responsables del sabor fins als receptors químics de les papil·les gustatives.
- Protectora: Per la seva composició enzimàtica, les immunoglobulines (Ig) i proteïnes com la lactoferrina defensen
español con un tamaño de 24,04 KB