Virus i Bacteris: Diferències, VIH i Cicles Vírics
Enviado por Chuletator online y clasificado en Biología
Escrito el en catalán con un tamaño de 3,37 KB
Diferències entre Virus i Bacteris
Esmenta quatre diferències entre els virus i els bacteris.
- El material genètic dels bacteris és sempre ADN, en canvi el dels virus pot ser ADN o ARN.
- Els virus no tenen estructura cel·lular ni orgànuls. En canvi, els bacteris sí que en tenen.
- Els virus són paràsits intracel·lulars obligats, en canvi els bacteris no necessàriament ho són.
- Els virus no tenen la capacitat de reproduir-se per ells mateixos, necessiten una cèl·lula hoste. En canvi, els bacteris sí que es poden reproduir per si mateixos.
Bacteris Grampositius i Gramnegatius
Al vespre, va llegir el prospecte de l'antibiòtic que té a casa i va veure que hi ha bacteris grampositius i gramnegatius.
Components:
- Membrana plasmàtica
- Paret cel·lular
- Membrana plasmàtica
- Peptidoglicà
- Membrana externa
Figura A: Grampositiu perquè té una paret cel·lular amb una capa gruixuda de peptidoglicà i no té membrana externa.
Figura B: Gramnegatiu perquè té una paret cel·lular complexa, amb membrana externa i un espai entre la membrana interna i externa -el periplasma- que conté el sac de mureïna i abundants enzims.
El Paper de la Transcriptasa Inversa en el VIH
2. a. Explica quin paper juga l'enzim transcriptasa inversa i justifica per què sense aquest enzim el virus no podria estendre's de la manera que ho fa en l'organisme que infecta.
El virus necessita la cèl·lula per a replicar el seu material genètic i les proteïnes de la càpside. Aquest virus té el material genètic en forma d'ARN; cada partícula de VIH té dues còpies idèntiques d'una cadena d'ARN. Llavors, el virus ha de canviar d'ARN a ADN per a poder-lo inserir en l'ADN de la cèl·lula. Per tant, aquest enzim té com a funció sintetitzar ADN de doble cadena utilitzant com a motlle l'ARN, és a dir, catalitza la retrotranscripció. Aquest enzim es troba present en els retrovirus com el VIH. Sense la transcriptasa inversa, el VIH no podria integrar el seu material genètic en el de la cèl·lula hoste i, per tant, no podria replicar-se ni estendre's.
Infecció del VIH i les seves Conseqüències
b. Quina cèl·lula humana infecta el VIH? Quina conseqüència té això?
El VIH infecta principalment les cèl·lules T (conegudes com a cèl·lules CD4+ o cèl·lules T col·laboradores). Aquestes són glòbuls blancs que activen el sistema immunològic per a lluitar contra les malalties. Un cop dins de la cèl·lula, el VIH comença a produir milions de petits virus que, finalment, mataran la cèl·lula i després aniran a infectar-ne d'altres. Les conseqüències d'aquest virus és que destrueix lentament el sistema immunològic de l'organisme i deixa les seves víctimes cada vegada més indefenses davant d'altres infeccions i davant d'alguns tipus de càncer.
Cicles Lític i Lisogènic
3. Aquest gràfic és una alternança de cicles lisogènic i lític d'un fag atenuat. Per tant, de la hora 1 a la 4, és la fase 3 on s'indueix el cicle lític. I la fase següent (de l'hora 4 a la 12) seria la fase 4, on se sintetitzen nous ADN i proteïnes víriques i es produeix l'acoblament de nous bacteriòfags.