Unitat 3: Planificació dels espais, els temps i els recursos en educació infantil

Enviado por Chuletator online y clasificado en Magisterio

Escrito el en catalán con un tamaño de 6,99 KB

DIVERSITAT


Nese nes i nee, inclusió tothoom, afavorir accesibilitat, dua

ORGANITZAZIÓ


pec, LEC, Objectius  relació al pec. 
carta de compromís
num alumnes  espais 

MATERIALS:


necessitats basiques Joc afectivitat higiene descans horari
infant Metodologia adequada al centre Disposició i Materials de l’aula
L’organització de l’aula ha de permetre la diversitat de modalitats d’agrupament (individual, per parelles, en petit grup, en gran grup) que facilitin l’aprenentatge col·laboratiu, la comunicació i el diàleg, l’autonomia de treball, l’accés a continguts variats. 

Les diferències que existeixen entre les persones són un valor positiu, que enriqueix el grup. Si els teus alumnes i alumnes perceben que vius les necessitats de cadascun d'ells com una càrrega o un inconvenient i que l'única cosa que aporta és més treball, serà difícil fer-los creure el contrari per mitjà de la teoria. permet posar en valor les fortaleses de tot l'alumnat i considerar que tots tenen alguna cosa que aportar. Alguns estudiants aprenen millor llegint, uns altres manipulant, uns altres dibuixant… Presenta el contingut de la matèria utilitzant diferents mitjans perquè tots els estudiants tinguin oportunitat d'entendre-ho de la manera que els resulti més senzilla. Els familiars coneixen molt bé als alumnes i alumnes, poden ajudar-te a descobrir com treballen més eficaçment i poden ser un recurs molt valuós per a un docent que està buscant dissenyar una aula inclusiva. Estableix amb ells una relació de confiança, mantenint-los ben informats de tot el que succeeix dins de l'aula i demanant el seu compromís per a aconseguir alguns dels objectius del curs. Ajustar la distribució de l'espai a les necessitats d'aprenentatge. La distribució de les taules i dels espais comuns ha de respondre a les activitats que es desenvoluparan a l'aula, a la diversitat dels alumnes i a les funcions que volem que es desenvolupin en cada àrea.  Crear espais interactius. És a dir, espais que fomentin l'aprenentatge col·laboratiu i la interacció entre alumnes. Potenciar el valor de l'aula com a espai didàctic. L'aula ha de ser un espai que ensenya. Convidar al fet que manipulin diferents objectes d'aprenentatge de manera autònoma  Crear un espai còmode i agradable, de tots i per a tots. L'aula ha de ser un espai acollidor i inclusiu, del qual tots els alumnes se sentin partícips i creadors. Espai viu i en construcció, que faciliti l'atenció a la diversitat, estimuli la creativitat i potenciï les múltiples intel·ligències i habilitats dels alumnes.
-------------------------------------------------------------------------------
el DUA implica l'accessibilitat universal a l'educació, marcant el camí cap a una inclusió efectiva. Es tracta d'una visió humanista de l'educació, recordant que tots som diferents i únics, amb els nostres punts forts i febles: la diversitat és la regla, no l'excepció. Quan es parla del disseny universal per a l'aprenentatge, se solen diferenciar tres àrees fonamentals: la representació, la motivació i l'acció i expressió.
La representació fa referència al contingut i als coneixements: què aprendre. S'oferiran diferents opcions per a l'accés al contingut, tant a nivell perceptiu com comprensiu.La motivació implica compromís i cooperació, suposa involucrar-se: per què aprendre. Es proveiran diferents formes de contribuir a l'interès dels estudiants, tant per a captar-lo com per a mantenir-lo, promovent la seva autonomia i la seva capacitat d'autoregulació.L'acció i l'expressió responen a com aprendre. En aquest cas, atorgant tot el protagonisme als alumnes, mitjançant l'ús de metodologies actives.

NEE:


disc intelec, dis motriu, dis visual, auditiva, Trans especra autista, trans mental, trans greu conducta, malalties degeneratives greus, malaties minoritaries INCORPORACIÓ TARDANA:
falta domini de la llengua  ncorporacio 24 o 36 messos després inici primaria SITUACIONS SOCIOECONOMIQUES O SOCIOCULURAL desfavorides, requereixen recursos adicionals per garantir benestar alumne i seu desenvolupament optim. 

TRANS APRENENTATGE:

afecten a adquisició i us funcional del llenguatge lectura escripturahab matematic,ALTES CAPACITATS:
alt nivel de capacitats en arees cogniives, superdotacio intelect, talents simples i complexos i precocitat. 
RISC abandonament escoar prematur. 

-------------------------------------------------------------------------------

DOCUMNTACIÓ


Es una pràctica pedagògica comunicativa, contextualitzada i reflexiva es fa necessari pensar en l’ús de la documentació pedagògica com a procés de descoberta i comprensió de l’activitat dels infants, del propi mestre i a la vegada com a procés de diàleg per intercanviar i contrastar idees. És informació que es recul a través de fotos, vídeos, projectes dels infants
Proces adpatacio temps que l’infants necesita per adptar-se a l’escola, cada infant seu ritme i respectar, docent ha de saberacompnayar i guiar, fer sentir infant segur calid ates ha de crear un ambient tranquil a gust i acollidor i segur. 
--------------------------------------------------------------------------------

Aprovació del PEC


Centres públics: Formulació: Claustre de professorat i professionals d’atenció educativa. Aprovació: Director del centre amb informe previ del Consell Escolar del Centre. Centres privats sostinguts amb fons públics: Formulació: Participació del Claustre del professorat. Aprovació: Titulars del centre havent escoltat el Consell Escolar. 
(igual que les NOFC)
És una carta estàndard i amb l’objectiu de que hi hagi un compromís de les famílies en l’educació dels seus fills i amb l’escola. L’aprova el consell escolar. 
(Nombre de grups més un, més un per cada de 3). (un de cada 3) 8, 13, 20

Estada a la llar d’infants i es reincorporarà l’any proper a P-3


Fitxa de dades bàsiques (OBLIGATORI passar de la llar a l’escola)Resum d’escolarització (de p3 a primària) (es queda en el centre al menys 3 anys) (es passa de la llar a l’escola) Informe global individualitzat (final de cicle i propi de cada centre). (OBLIGATORI passar de la llar a l’escola)

PEC:


objectius, valors, metodologia NOFC:
misio visió, valors, horari calendari, normativa i protocols.
PROJ CONVI con conviuen agents educatius.




Entradas relacionadas: