Teatre Català: Guimerà, Modernisme i Postguerra - Preguntes i Respostes
Enviado por Chuletator online y clasificado en Otras lenguas extranjeras
Escrito el en catalán con un tamaño de 2,86 KB
Teatre Català: Guimerà, Modernisme i Postguerra
1- Tipus d'obres que fa Àngel Guimerà durant la primera etapa de la seva producció: tragèdia romàntica en vers (1879-1890) ex: Mar i cel
2- Tipus d'obres que fa Àngel Guimerà durant la segona etapa de la seva producció: Drama naturalista en prosa (1890-1900) ex: Terra Baixa.
4- Quins són els valors que representa el senyor Esteve? De quina classe social o estament són representatius? El Sr. Esteve representa la burgesia catalana (home que té un negoci familiar), i els valors que representa són el treball, ser estricte i perseverant (valors que provoquen l'enfrontament amb en Ramonet).
5- Què és la bohèmia daurada i la negra? La bohèmia daurada, dins del context del Modernisme, és aquella corrent que es basa en reflectir els problemes sense aportar una solució i amb un to de preocupació. La bohèmia negra és molt més fosca, demacrant i representa més les tenebrositats del moment.
6- Joan Puig i Ferreter dins del modernisme, respon a un tipus de teatre de moda a Europa. Quin nom rep aquest tipus de teatre i cita el nom d'un autor europeu que en sigui representant. Teatre d'idees autor: Ibsen.
7- Joan Puig i Ferreter amb Aigües encantades respon a la ideologia d'un filòsof molt important. En quin sentit? Nietzsche. S'hi assembla en el sentit i l'opinió envers les noves idees que venen de fora, portades per un individu aliè i sobretot en el reflex del rebuig de la gent a aquestes, com el mateix filòsof rebutjava els valors que representaven.
8- Què vol dir que els personatges de J.M. Segarra són monolítics i passen de l'enfrontament i de la incomprensió a la il·luminació de la veritat produïda per la innocència? Explica-ho i posa un exemple d'alguna de les seves obres. Significa que els personatges poden estar enfrontats i poden discutir sobre un tema però després per algun factor es perdonen, s'entenen i arriben a una solució del conflicte que abans els enfrontava. Ex: El cafè de la Marina.
9- Conseqüències de la Guerra Civil pel teatre en català. La Guerra Civil 1936-39 va suposar que no s'interpretessin obres en llengua catalana. A més a més es van prohibir traduir obres al català. Tots aquests factors van suposar un endarreriment de la cultura catalana (agreujada per la dictadura franquista).
10- Quina importància va tenir l'Agrupació Dramàtica de Barcelona, quan es va crear el 1955? La importància que va tenir va ser causada per la seva tasca de divulgació i promoció d'obres d'autors catalans joves, com ara Manuel de Pedrolo, Salvador Espriu, Joan Oliver i Joan Brossa, a més de fer traduccions.