Suspensió del contracte de treball
Enviado por Chuletator online y clasificado en Magisterio
Escrito el en catalán con un tamaño de 7,97 KB
CAD: Centres d’Atenció a les persones amb Discapacitat
Són centres que presten serveis d'orientació i valoració a persones amb discapacitat, a les seves famílies i a la comunitat de professionals dels sectors que ho requereixen.
CAD: Comissió d’Atenció a la Diversitat
És l'òrgan vertebrador i dinamitzador de l'orientació educativa en el centre. És l'espai pedagògic de trobada entre diferents professionals del centre per ajustar i concretar l'aprenentatge de l'alumne a les seves necessitats.
CdA: Camps d’Aprenentatge
Són una xarxa de serveis situats en contextos singulars que donen suport al professorat per tal que l'alumnat assoleixi objectius d'aprenentatge relacionats amb l'estudi del medi i el patrimoni cultural a partir de projectes que es desenvolupen en estades al camp d'aprenentatge, en activitats a l'entorn o en el centre mateix.
CDIAP: Centres de desenvolupament infantil i atenció precoç
Són centres que s’adrecen als infants de 0 a 6 anys que es troben:
- en situació en el qual el medi familiar i social en què viuen els fan necessaris.
- no arriben a un desenvolupament adequat a la seva edat i, per tant necessiten una atenció especial per aconseguir-ho.
- que presenten malformacions evidents, defectes congènits, lesions cerebrals de qualsevol origen i d’altres anomalies.
CESIRE: Centres específics de suport a la innovació i la recerca educativa
És un servei educatiu de suport didàctic curricular a la docència, que potencia l’adquisició de competències bàsiques per part de l’alumnat, i dóna eines i recursos al professorat per a la reflexió i la millora metodològica.
CREDA: Centre de Recursos per a Deficients Auditius
CREDV: Centres de Recursos per a Deficients Audiovisuals
CRP: Centres de Recursos Pedagògics
Són equips que donen suport a l'activitat pedagògica dels centres i a la tasca docent de mestres i professorat, especialment, en temes de formació permanent, de recursos pedagògics i de dinamització de projectes de centre i de la zona.
CSMIJ: Centres de salut mental infantil i juvenil
Són centres que ofereixen orientació, diagnòstic, tractament i seguiment dels afectats, i estan coordinats amb els serveis especialitzats d'ensenyament, benestar social, els serveis sanitaris,etc. Hi poden accedir tots els infants i adolescents de fins a 18 anys que pateixin algun trastorn mental.
EAP: Equips d’Assessorament Psicopedagògic
Són equips que donen suport al professorat i als centres educatius en la resposta a la diversitat de l’alumnat i en relació als alumnes que presenten necessitats educatives especials, així com a les seves famílies.
EAIA: Equips d'Atenció a la Infància i l'Adolescència
Són equips que atenen els casos en situació de desemparament o en risc d’estar-hi que detecten els serveis socials bàsics, les instàncies judicials o policials o la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència.
ELIC: Equips d’Assessorament en Llengua i Cohesió Social
Són equips que donen suport al professorat en l’atenció a la diversitat relacionada amb l’alumnat, especialment procedent de la immigració i/o amb l’alumnat amb risc d’exclusió social, en l’àmbit dels centres educatius i els plans educatius d’entorn.
EVO: Equips multiprofessionals de Valoració i Orientació
Són els òrgans encarregats de reconèixer la condició legal de discapacitat. Inclouen un metge o metgessa, un assistent o assistenta social i un psicòleg o psicòloga.
HDA: Hospital de Dia per a infants i adolescents
És una unitat d’hospitalització a temps parcial que proporciona un tractament intensiu sense desvincular els pacients del seu medi familiar, social i educatiu.
IPI: Itineraris Personals d'Inserció
Són accions d'orientació professional per a l'ocupació i assistència per a l'autoocupació, que s'articulen amb itineraris d'inserció en funció de les necessitats de cada usuari.
Tenen per objectiu millorar les possibilitats d'inserció laboral dels demandants de feina mitjançant la millora de les competències personals i l'adquisició d'eines i estratègies que els facilitin aconseguir un lloc de treball.
PAT: Pla d’acció tutorial
És el document on es recullen totes les intervencions que els /les tutors/es i el professorat dels centres hauran de realitzar respecte a la tutoria. Ha de concretar els aspectes organitzatius i funcionals de l’acció tutorial i els procediments de seguiment i d’avaluació, i ha d’esdevenir el referent per a la coordinació del professorat i per al desenvolupament de l’acció educativa.
PDC: Programes de Diversificació Curricular
Són programes que tenen com a finalitat afavorir l'alumnat que ho requereixi, perquè pugui assolir els objectius i les competències bàsiques de l'etapa i obtenir el títol de graduat en educació secundària obligatòria, mitjançant una organització de continguts i matèries del currículum diferent a l'establerta amb caràcter general i, una metodologia específica i personalitzada.
PI: Pla Individualitzat
PIJ: Punts d’Informació Juvenil
Són un servei públic i gratuït. Ofereixen a tots els joves una informació contrastada, àmplia i plural, relativa a tots els àmbits del seu interès: estudis, treball, participació, habitatge, cultura, salut, lleure, turisme…
PIM: Programa Intensiu de Millora
És una mesura específica i temporal d’atenció a la diversitat en els Instituts, adreçada a l’alumnat de primer curs d’ESO, per tal de promoure la millora i el reforç de les competències bàsiques de l’àmbit lingüístic (català i castellà) i de l’àmbit matemàtic, tot intensificant la dedicació horària lectiva dels alumnes en aquests àmbits i mitjançant l’aplicació de metodologies que afavoreixin un aprenentatge més personalitzat i adequat a les seves necessitats educatives.
SEETDiC: Serveis educatius específics per atendre l’alumnat amb trastorn del desenvolupament i la conducta
Són serveis de suport i assessorament als centres educatius ordinaris d’infantil, primària i secundària en relació a la problemàtica que planteja aquest tipus d’alumnat. La seva intervenció es concreta en quatre grans àmbits: alumnat i famílies, centres i professorat, serveis educatius (EAP) i zona educativa.
SEZ: Serveis Educatius de Zona
Són equips multiprofessionals que col·laboren i donen suport als professors dels centres públics i privats sostinguts amb fons públics d’educació obligatòria no universitària d’una zona geogràfica educativa determinada, per a la realització efectiva del projecte educatiu de cada centre.
TDAH: Trastorn per dèficit d’atenció amb hiperactivitat
TEA: Trastorn de l’espectre autista
UEC: Unitat d’Escolarització Compartida
És un servei que consisteix en un espai alternatiu on cursar temporalment l'Educació Secundària Obligatòria (ESO) mitjançant un Programa de Diversificació Curricular . Està adreçat a alumnes de 3r i 4rt curs d'ESO o que tenen una edat mínima de 14 anys.
UME: Unitat Mèdico-Educativa
És un dispositiu per a pacients-alumnes adolescents que necessiten d'una assistència en salut mental i a la vegada presenten necessitats educatives específiques.
USEE: Unitats de Suport a l’Educació Especial
Són unitats de recursos (professorat i educadors i educadores) que s’afegeixen als ja existents als centres ordinaris i a les diverses formes de gestió de la diversitat de l’alumnat, desenvolupades pels centres educatius, per donar suport a la participació de l’alumnat amb discapacitat en els entorns escolars ordinaris