Sidra, Sake, Pulque i Aperitius: Begudes tradicionals i aperitius del món

Enviado por Chuletator online y clasificado en Medicina y Salud

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,3 KB

Sidra: beguda resultant de la fermentació total o parcial del suc de la poma. A Espanya les dues comunitats amb major producció i consum són Astúries i País Basc.

Elaboració: les pomes es recullen madures a la tardor i posteriorment es trituren per obtenir la sidra dolça, posteriorment es passa a unes cubetes de 450 litres anomenades pipes on realitza la fermentació. La fermentació es fa per si sola sense aditius ni altres substàncies i dura un mes aproximadament.

Tipus de sidra:

· Natural i tradicional: s'obté de la fermentació del suc de la poma i s'embotella sense filtrar. Necessita ser escanciada i el volum d'alcohol està entre 4 i 6,5%.· Sidra natural i nova exposició: s'elabora igual que l'anterior però es filtra abans de ser embotellat.· Fermentació en ampolla: igual que els caves té una segona fermentació dins la botella per obtenir més gas carbònic.· Sidra granvàs: fa una segona fermentació però en dipòsits de pressió.Servei de la sidra: la sidra nova exposició es serveix freda directament a la copa o got. En canvi la sidra natural s'ha d'escanciar per a que trenqui el gas carbònic i doni part d'àcid. Es serveix amb un got ample i baix.

Sake:

Sake és una paraula japonesa que significa "beguda alcohòlica".El sake es pot consumir fred, temperat o calent, depenent del gust de cadascú, l'estació de l'any i del tipus de sake que sigui.Pulque: Beguda mexicana que s'elabora a partir del raspall del cactus, conté una graduació alcohòlica entre 4 i 6,5% d'alcohol. El pulque curat és el que se li afegixen fruites.Aperitius: Begudes amb sabor amarg que tenen doble funció, estimulen l'apetit i faciliten la digestió dels aliments.

Tipus d'aperitius:

Amarg o bitter: En alemany bitter vol dir amarg, per això aquesta beguda rep aquest nom. Exemple: aperol, angostura, campari.Anisats: substitut natural de l'absenta, es fa a partir d'una quantitat d'alcohol, sucre i regalència.

Tipus d'anisats:

Pastís: típic a França amb extracte de regalència amb bastant alcohol.Permod: del gènere del pastís amb diferents graduacions.Ricard: és el més consumit.Mastika: amb sabor a regalència.Ouzo: aperitiu incolor i amb poc sucre.Vermuts: beguda d'aperitiu més consumida i apreciada al món. La base del vermut és vi blanc on se li afegeix mistela o almívar. Posteriorment s'afegeix una substància aromatitzant i alcohol per extreure els components que aporten sabor i aroma. Posteriorment es classifica i filtra per a que pugui romandre inalterable durant un llarg període de temps. El color vermell s'obté de caramel·litzar l'almívar.

Tipus de vermut:

Espanyols: Yzaguirre, Miro, Zarro, GolfoFrancesos: Dubonnet, Byrrh, MarsellaItalians: Martini, Rossi, GalloServei dels vermut: Es beuen sols amb gel, els blancs s'acompanyen amb una pell de llimona. També poden formar part de nombrosos tipus de còctels.

Entradas relacionadas: