Revolució Industrial i les seves repercussions

Enviado por Chuletator online y clasificado en Ciencias sociales

Escrito el en catalán con un tamaño de 8,32 KB

1. La revolució Industrial va ser possible gràcies a moltes revolucions paral·leles. Quines van ser? Explica-les mínimament. La revolució industrial va ser per les revolucions agricoles, la revolució en el transport, la revolució demogràfica, la revolució tecnològica i la revolució comercial

2. Per què es parla de Revolució demogràfica? Què va comportar aquesta revolució? Com es relaciona la revolució demogràfica amb la Revolució Industrial? Es parla de la millora de alimentació, millora d’higiene i fa que creixi la població. Aquesta revolució és degut al augment de la taxa de natalitat i la reducció de la taxa de mortalitat, i això és degut als avenços mèdics, avenços higiènics i la població és més resistent a les epidèmies.

3. En què va consistir la revolució agrícola? Quines novetats va comportar? Com es relaciona amb la Revolució Industrial? Va consistir en un augment de la demanda d'aliments, és a dir introduir noves tècniques de conreu. Les novetats són que es va introduir el blat de moro i la patata, i van tancar i apropiar terres. El que té en comú amb la revolució industrial és l'augment d'aliments, canvis de vida cotidiana i desplaçament de població.

4. Per què va ser tan important la invenció de la màquina de vapor? (relacionar-ho amb la revolució agrícola, demogràfica, tecnològica, dels transports i comercial). Es van crear amb energia hidràulica i va ajudar molt amb els transports (com la locomotora), la indústria tèxtil, la indústria siderúrgica i l'agricultura.

5. Què va suposar, per als transports, la invenció de la màquina de vapor? Va suposar una sèrie d'avantatges a l'hora de transportar aliments, es feia amb més rapidesa i tenies més capacitat de carregar més amb menys cost i també amb més seguretat.

6. Com va evolucionar el comerç durant la Revolució Industrial? Va evolucionar facilitant la producció, millorant els mitjans de transport, creant nous mercats i fent coses noves.

7. Per què es diu que Anglaterra va ser pionera en la Revolució Industrial? Justifica la teva resposta. Perquè Anglaterra era un lloc ideal per al desenvolupament de la revolució industrial ja que tenia bons recursos naturals, noves tecnologies i maquinària, i amb un sistema polític establert.


8. Com i per què va evolucionar la indústria siderúrgica? Perquè en la revolució industrial va augmentar la demanda del ferro on es van veure afectats els transports, armaments, població, maquinària industrial i agrícola.

9. Per què la indústria tèxtil va ser de les pioneres en aplicar la màquina de vapor? Explica l’evolució de la indústria tèxtil. Perquè abans la producció era manual i això donava problemes però quan es va aplicar la màquina de vapor va millorar, va passar el mateix amb la demanda de productes tèxtils o en la millora de fonts d'energia que aplicant les màquines de vapor tot va millorar.

10. Com es va extendre per Europa, la Revolució Industrial? Va començar a extendre per la revolució dels transports, per la xarxa ferroviària.

11. Quines són les característiques principals del capitalisme i del liberalisme econòmic? Les característiques principals del capitalisme són la propietat privada dels mitjans de comunicació, el proletariat treballa a canvi de salari, lliure iniciativa per emprendre un negoci, no intervenció de l'Estat en l'economia, l'existència de crisis econòmiques periòdiques i el benefici i l'interès personal són el motor de l'economia. Després les característiques del liberalisme econòmic són l'interès individual, la llei de l'oferta i la demanda, la lliure competència, no intervenció de l'Estat en l'economia i lliure comerç.

12. Explica la llei de l’oferta i la demanda. És un principi fonamental que determina els preus en un mercat i reflecteix la relació dinàmica entre la quantitat d'un producte que els consumidors volen comprar i la quantitat de productes que volen oferir.

13. Quines diferències existeixen entre la societat del s. XIX, sorgida de la Revolució Industrial, i la societat de l’Antic Règim (s. XIII)?


14. Quines diferències hi havia entre el proletariat i la burgesia? (aquí s’hauria d’explicar les diferències que hi havia a tots els nivells: manera de vestir, alimentació, habitatge, treball, oci... Les diferències són que els burgessos on vivien les residències eren grans i luxosos i molts serveis, la seva forma de vestir tenien vestimenta elegant i anaven en vistosos carruatges, en el seu temps d'oci feien festes, balls, òpera, teatre,..., els seus valors eren l'individualisme, l'estalvi i la importància de treball. Mentre que la proletariat les cases són petites, les habitacions són insalubres, la vestimenta era amb camisa de cotó, pantalons llargs, davantal i brusa i manto, en el seu temps d'oci era molt més limitat que el de la burgesia, es reunien en la taverna els pagesos i obrers per acabar la feina.

15. Per què la burgesia era un grup heterogeni? Com es classificava la burgesia? Per la seva diversitat d'origens històrics, situació econòmica, relació entre classes i les perspectives culturals. Es classificaven en tres grups que són la ''La Gran Burgesia'', ''Mitjana Burgesia'' i ''Petita Burgesia''.

16. Quines conseqüències va suposar per les ciutats, la Revolució Industrial? (aquesta no cal fer-la)


LLIURECANVISME: És la llibertat per vendre productes a un país estranger i no haver de pagar impostos

PROTECCIONISME: Protegir la independència d’un país amb Aranzels

SISTEMA NORFOLK: És un sistema quadriennal amb rotació, sense granet, i això fa augmentar la superfície conreada i millora la productivitat.

CAPITALISME: Sistema econòmic sorgit amb la industrialització

GUARET: És un sistema agrícola que consisteix en deixar un tros de terra de cultiu en repòs

DILIGÈNCIA: És un carro de passatgers tirat per cavalls

LOCOMOTORA: Maquinària creada a partir de la màquina de vapor i afegint-hi vagons que s'utilitza per transportar mercaderies o passatgers en menys temps

WATER FRAME: La va crear Richard Arkwright al 1769 i funcionava amb energia hidràulica

LLANÇADORA VOLANT: La va fer John Kay en 1733, es feia servir per teixir, i va augmentar la velocitat, i dona més amplada a les peces

OPENFIELD: Els propietaris van concentrar i encerclar els seus camps oberts.

ENCLOSURE: Els propietaris els van convertir en camps tancats, és a dir privats.

SPINNING JENNY: El va crear James Hargreaves al 1764, i va augmentar la productivitat del fil

TELER DE CARTWRIGHT: El va crear Cartwright i funciona amb energia de vapor i va ser el primer teler mecànic

CARBÓ DE COC: El descobreixen en la revolució industrial i és d’origen mineral, té més poder calòric i s'instal·len als alts forns per produir ferro

ATENEU: Centres d'alfabetització on anaven el proletariat per aprendre a llegir escriure i aprendre cultura

APLEC: Menjar a l’aire lliure per els de classe baixa

Entradas relacionadas: