Resumeix Quins tipus de bacteris hi ha segons com prenen l’aliment

Enviado por Chuletator online y clasificado en Medicina y Salud

Escrito el en catalán con un tamaño de 14,67 KB

Un aliment transgènic és aquell aliment obtingut d'espècies a les quals s'ha afegit de manera artificial gens que no els són propis mitjançant tècniques de biotecnologia i enginyeria genètica.

Els microorganismes en la indústria alimentària:

En la indústria es fan servir alimentària es fan servir microorganismes per elaborar certs aliments mitjançant processos de fermentació.

  • Fermentació làctica: utilitzen els sucres de la llet i produeixen àcid làctic.(iogurt)

  • Fermentació alcohòlica: llevats que converteixen en alcohol els sucres de cereals o fruites.B(vi o cervesa)

  • Fermentació acètica: la fan bacteris i consisteix en la transformació d’alcohol en àcid acètic (vinagre)
    .

En la fabricació del pa i de brioixeria, durant el pastat de la farina amb l’aigua i el llevat, es produeix una petita quantitat de la glucosa a partir del midó de la farina.

Conservació dels aliments:

  • El fred
    : (no elimina els microorganismes)

    • Refrigeració (2 i 8 ºC), congelació (-18ºC), Ultracongelació (-40ºC)

  • La calor
    :(elimina els microorganismes)

    • Pasteurizació (80ºC), Ebullició (100ºC), Esterilització (120ºC-20min), Uperització (140ºC).

  • La deshidratació
    :

    • Assecatge: tècnica especial es el fumatge.

    • Liofilització: eliminació d’aigua d’un aliment, prèviament congelat.

  • Els additius:

    • Sal: evita el creixement dels microorganismes.

    • Sucre: inhibeix el creixement dels microorganismes en els aliments un cop s’han escalfat.

    • Vinagre: seu car`cter àcid impedeix la proliferació dels microorganismes.

    • Additius químics artificials

Aplicacions a la medicina:

  • Diagnòstic per imatge:tècniques que es fan servir per observar l'interior del cos

  • Radioteràpia: tipus de tractament oncològic que utilitza les radiacions per a eliminar les cèl·lules tumorals

  • Pròtesis:extensió artificial que substitueix o proveeix una part del cos

  • Trasplantament de teixits i òrgans:Existeixen diversos trasplantaments que es poden realitzar amb teixits procedents d'un donant cadàver o d'un donant viu

  • Tècniques de reproducció assistida:conjunt de pràctiques clíniques i biològiques

  • Lluís Pasteur:fou un microbiòleg i químic francès.

Entradas relacionadas: