Resumeix Quins tipus de bacteris hi ha segons com prenen l’aliment
Enviado por Chuletator online y clasificado en Medicina y Salud
Escrito el en catalán con un tamaño de 14,67 KB
Un aliment transgènic és aquell aliment obtingut d'espècies a les quals s'ha afegit de manera artificial gens que no els són propis mitjançant tècniques de biotecnologia i enginyeria genètica.
Els microorganismes en la indústria alimentària:
En la indústria es fan servir alimentària es fan servir microorganismes per elaborar certs aliments mitjançant processos de fermentació.
Fermentació làctica: utilitzen els sucres de la llet i produeixen àcid làctic.(iogurt)
Fermentació alcohòlica: llevats que converteixen en alcohol els sucres de cereals o fruites.B(vi o cervesa)
Fermentació acètica: la fan bacteris i consisteix en la transformació d’alcohol en àcid acètic (vinagre)
.
En la fabricació del pa i de brioixeria, durant el pastat de la farina amb l’aigua i el llevat, es produeix una petita quantitat de la glucosa a partir del midó de la farina.
Conservació dels aliments:
El fred
: (no elimina els microorganismes)Refrigeració (2 i 8 ºC), congelació (-18ºC), Ultracongelació (-40ºC)
La calor
:(elimina els microorganismes)Pasteurizació (80ºC), Ebullició (100ºC), Esterilització (120ºC-20min), Uperització (140ºC).
La deshidratació
:Assecatge: tècnica especial es el fumatge.
Liofilització: eliminació d’aigua d’un aliment, prèviament congelat.
Els additius:
Sal: evita el creixement dels microorganismes.
Sucre: inhibeix el creixement dels microorganismes en els aliments un cop s’han escalfat.
Vinagre: seu car`cter àcid impedeix la proliferació dels microorganismes.
Additius químics artificials
Aplicacions a la medicina:
Diagnòstic per imatge:tècniques que es fan servir per observar l'interior del cos
Radioteràpia: tipus de tractament oncològic que utilitza les radiacions per a eliminar les cèl·lules tumorals
Pròtesis:extensió artificial que substitueix o proveeix una part del cos
Trasplantament de teixits i òrgans:Existeixen diversos trasplantaments que es poden realitzar amb teixits procedents d'un donant cadàver o d'un donant viu
Tècniques de reproducció assistida:conjunt de pràctiques clíniques i biològiques
Lluís Pasteur:fou un microbiòleg i químic francès.