Recursos hídrics: escassetat, qualitat i usos
Enviado por Chuletator online y clasificado en Geología
Escrito el en catalán con un tamaño de 2,23 KB
Escassetat d'aigua
Si bé l’aigua és el recurs més abundant en l’escorça terrestre, justifica per què es tem per l’escassetat d’aigua. Per què no tota l'aigua és potable ni tota l'aigua potable és accessible, a més que és contamina una gran part de l'aigua degut a el sector industrial i hi ha un gran consum d'aquesta en el sector agrícola. Un 80 % de tota l’aigua residual no es tractada adequadament. A part, no tota l'aigua està repartida equitativament, havent-hi zones amb dèficit d'aigua (un 10% de la població no té accés a l’aigua potable).
Qualitat de l'aigua
Justifica el fet de que si bé la quantitat d’aigua és manté constant, no és així amb la seva qualitat. Gràcies a l'atmosfera i als cicles hidrològics la quantitat d'aigua es manté constant, malgrat això aquesta no manté les seves qualitats doncs una gran majoria pateix algun tipus de contaminació, ja sigui deguda al sector industrial (productes químics perillosos), agrícola o urbà.
Construcció de preses
Exposa alguns avantatges i desavantatges relacionats amb la construcció de preses que tenen com objectiu emmagatzemar aigua.
- Avantatges:
- Impacte mediambiental mínim
- Energia renovable i neta
- Alt rendiment energètic
- Evita problemes deguts a la manca d'aigua en èpoques de sèquia
- Desavantatges:
- S'alteren els ecosistemes
- Inundació d’importants extensions i terrenys
- L’abandonament del poble
Consumidors d'aigua
Digues quins sectors són els principals consumidors d’aigua. Els principals consums són l’agricultura, industrial i l’ús domèstic.
Usos industrials de l’aigua
Indica els usos industrials de l’aigua. Mitjà de transport (papereres), eina de neteja (granges), refrigerant (nuclear), creació de productes industrials (lleixiu).
Contaminació de l'aigua
Digues quins tipus de contaminació es troben en aigües urbanes i agrícoles. Les aigües residuals urbanes contenen matèria orgànica, mentre que les aigües d’usos agrícoles presenten matèria orgànica, nitrogen, fòsfor i microorganismes patògens.