Receptes de Salses i Vinagretes Essencials

Enviado por Chuletator online y clasificado en Medicina y Salud

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,82 KB

Vinagretes Casolanes: Receptes Fàcils i Ràpides

Vinagreta de Fruits Secs

Ingredients:

  • 50g de nous, ametlles i avellanes (picades)
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 2 cullerades de vinagre balsàmic
  • 1 culleradeta de mel
  • Sal i pebre al gust

Elaboració: Barrejar tots els ingredients fins a obtenir una mescla homogènia.

Vinagreta de Mel

Ingredients:

  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 2 cullerades de vinagre de poma
  • 1 cullerada de mel
  • 1 culleradeta de mostassa de Dijon
  • Sal i pebre al gust

Elaboració: Barrejar tots els ingredients fins a obtenir una mescla homogènia.

Vinagreta de Pipes

Ingredients:

  • 50g de pipes de gira-sol
  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 2 cullerades de vinagre de vi blanc
  • 1 culleradeta de mel
  • Sal i pebre al gust

Elaboració: Torrar les pipes (si són crues) i barrejar-les amb els altres ingredients.

Vinagreta de Melmelada de Maduixes

Ingredients:

  • 4 cullerades d'oli d'oliva
  • 2 cullerades de vinagre balsàmic
  • 1 cullerada de melmelada de maduixes
  • 1 culleradeta de mostassa de Dijon
  • Sal i pebre al gust

Elaboració: Barrejar tots els ingredients fins a obtenir una mescla homogènia.

Classificació de Salses Clàssiques

A quina salsa base pertany la salsa Bearnesa?

La salsa Bearnesa és una derivació de la salsa Holandesa.

A quina salsa base pertanyen la salsa Soubise i la salsa Mornay?

La salsa Soubise i la salsa Mornay són derivades de la salsa Beixamel.

Quines salses deriven de la Beixamel?

Algunes salses derivades de la Beixamel són:

  • Salsa Auroral
  • Salsa Mornay
  • Salsa Soubise

(Nota: La salsa Velouté és una de les cinc salses mare de la cuina clàssica, no una derivada de la Beixamel.)

A quina salsa base pertanyen la salsa Bolonyesa i la salsa Puttanesca?

La salsa Bolonyesa i la salsa Puttanesca són derivades de la salsa de Tomàquet.

Receptes de Salses Clàssiques: Caçadora i Bordelesa

Salsa Caçadora

Ingredients:

  • Sofregit de mantega
  • Escalunyes picades
  • Xampinyons laminats
  • Vi negre
  • Pernil salat (opcional, tradicionalment)
  • Salsa Espanyola

Elaboració: Coure tots els ingredients junts durant 15 minuts. Ideal per acompanyar pollastre, conill, etc.

Salsa Bordelesa

Ingredients:

  • 1 litre de Salsa Espanyola
  • Medul·la òssia (moll de l'os) prèviament bullida
  • Pebre negre mòlta

Elaboració: Afegir la medul·la òssia a la salsa Espanyola amb el foc apagat. Incorporar pebre negre mòlta al gust.

Receptes de Salses Fredes: Cèsar i Tàrtara

Salsa Cèsar

Ingredients:

  • 250 ml de maionesa
  • 4 anxoves
  • Unes gotes de llimona
  • 100 g de formatge parmesà ratllat
  • 1 cullerada de mostassa de Dijon
  • 200 ml de nata líquida
  • Sal i pebre al gust

Elaboració: Barrejar tots els ingredients fins a obtenir una salsa homogènia.

Salsa Tàrtara

Ingredients:

  • Maionesa
  • Ou dur picat
  • Ceba tendra o encurtida picada
  • Tàperes picades
  • Cogombrets en vinagre picats
  • 1 cullerada de mostassa

Elaboració: Barrejar la maionesa amb tots els ingredients finament tallats a la brunoise.

Entradas relacionadas: