Receptes de Salses i Vinagretes Essencials
Enviado por Chuletator online y clasificado en Medicina y Salud
Escrito el en catalán con un tamaño de 3,82 KB
Vinagretes Casolanes: Receptes Fàcils i Ràpides
Vinagreta de Fruits Secs
Ingredients:
- 50g de nous, ametlles i avellanes (picades)
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 2 cullerades de vinagre balsàmic
- 1 culleradeta de mel
- Sal i pebre al gust
Elaboració: Barrejar tots els ingredients fins a obtenir una mescla homogènia.
Vinagreta de Mel
Ingredients:
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 2 cullerades de vinagre de poma
- 1 cullerada de mel
- 1 culleradeta de mostassa de Dijon
- Sal i pebre al gust
Elaboració: Barrejar tots els ingredients fins a obtenir una mescla homogènia.
Vinagreta de Pipes
Ingredients:
- 50g de pipes de gira-sol
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 2 cullerades de vinagre de vi blanc
- 1 culleradeta de mel
- Sal i pebre al gust
Elaboració: Torrar les pipes (si són crues) i barrejar-les amb els altres ingredients.
Vinagreta de Melmelada de Maduixes
Ingredients:
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 2 cullerades de vinagre balsàmic
- 1 cullerada de melmelada de maduixes
- 1 culleradeta de mostassa de Dijon
- Sal i pebre al gust
Elaboració: Barrejar tots els ingredients fins a obtenir una mescla homogènia.
Classificació de Salses Clàssiques
A quina salsa base pertany la salsa Bearnesa?
La salsa Bearnesa és una derivació de la salsa Holandesa.
A quina salsa base pertanyen la salsa Soubise i la salsa Mornay?
La salsa Soubise i la salsa Mornay són derivades de la salsa Beixamel.
Quines salses deriven de la Beixamel?
Algunes salses derivades de la Beixamel són:
- Salsa Auroral
- Salsa Mornay
- Salsa Soubise
(Nota: La salsa Velouté és una de les cinc salses mare de la cuina clàssica, no una derivada de la Beixamel.)
A quina salsa base pertanyen la salsa Bolonyesa i la salsa Puttanesca?
La salsa Bolonyesa i la salsa Puttanesca són derivades de la salsa de Tomàquet.
Receptes de Salses Clàssiques: Caçadora i Bordelesa
Salsa Caçadora
Ingredients:
- Sofregit de mantega
- Escalunyes picades
- Xampinyons laminats
- Vi negre
- Pernil salat (opcional, tradicionalment)
- Salsa Espanyola
Elaboració: Coure tots els ingredients junts durant 15 minuts. Ideal per acompanyar pollastre, conill, etc.
Salsa Bordelesa
Ingredients:
- 1 litre de Salsa Espanyola
- Medul·la òssia (moll de l'os) prèviament bullida
- Pebre negre mòlta
Elaboració: Afegir la medul·la òssia a la salsa Espanyola amb el foc apagat. Incorporar pebre negre mòlta al gust.
Receptes de Salses Fredes: Cèsar i Tàrtara
Salsa Cèsar
Ingredients:
- 250 ml de maionesa
- 4 anxoves
- Unes gotes de llimona
- 100 g de formatge parmesà ratllat
- 1 cullerada de mostassa de Dijon
- 200 ml de nata líquida
- Sal i pebre al gust
Elaboració: Barrejar tots els ingredients fins a obtenir una salsa homogènia.
Salsa Tàrtara
Ingredients:
- Maionesa
- Ou dur picat
- Ceba tendra o encurtida picada
- Tàperes picades
- Cogombrets en vinagre picats
- 1 cullerada de mostassa
Elaboració: Barrejar la maionesa amb tots els ingredients finament tallats a la brunoise.