Ramaderia extensiva definició

Enviado por Chuletator online y clasificado en Geografía

Escrito el en catalán con un tamaño de 8,98 KB

L’AGRICULTURA:


és el conjunt d’activitats econòmiques  i tècniques relacionades amb el tractament del sòl i el conreu de la terra per a la producció d’aliments.

Característiques de l’agricultura :

·Les condicions naturals , el clima , el relleu i el Tipus de sòl expliquen la distribució dels diferents conreus.

·L’augment de població mundial.

· Els governs i les organitzacions internacionals Apliquen plans de millora que contribueixen al desenvolupament agrícola.

·Els mitjans tècnics i la destinació final de les Collites

FAO:


és un organisme que S’encarrega de dirigir les activitats internacionals de lluita contra la fam. Facilita el desenvolupament, assessora els governs en matèria de política i Planificació, recollita analitza  i difon Informació com a fòrum internacional per debatre qüestions d’agricultura i D’alimentació .

ELS PAISATGES AGRARIS

Són paisatges naturals modificats per l’ésser humà amb la Finalitat d’obtenir productes de la natura. Per diferenciar els paisatges Agraris n’hem d’observar amb atenció el poblament, les parcel·les i els Sistemes de conreu.

EL TIPUS DE POBLAMENT

És l’assentament de la població en un territori, i això Comporta una transformació de paisatges. Anomenem poblament rural la part Habitada de l’espai rural, i pot ser de dos tipus:

·

Poblament rural Concentrar:

Quan les cases es troben agrupades. En aquestes poblacions, els Habitants disposen de nombrosos serveis per satisfer les seves necessitats.

·

Poblament rural Dispers:

Quan les cases estan aïllades de les unes de les altres.

LES CARACTERÍSTIQUES DE LES PARCEL·LES

 Són les divisions Del sòl agrari es poden diferenciar per: les dimensions minifundis o parcel·les Reduïdes,forma regular o irregular  i els Límits closes o obertes.D’acord amb aquests criteris es distingeixen 2 tipus de Paisatges:

·

Paisatges de camp Obert/openfield:

Estan formats per parcel·les obertes i formes regulars,sense Tanques que les delimitin.Són habituals a l’Europa central.

·

Paisatges de Camps closos o bocage

Es caracteritzen per parcel·les closes, formes Irregulars i delimitades amb murs o tanques.Són habituals de l’Europa atlàntica.

ELS SISTEMES DE CONREU

Els agricultors utilitzen diverses tècniques o sistemes De conreu per obtenir els productes agraris,els quals poden variar segons:

·

Varietat dels Productes conreats

Policultura, en la qual l’espai agrari es divideix en Moltes parcel·les petites on es conreen espècies  vegetals diferents,i monocultura,on l’espai Agrari s’especialitza en el conreu d’un ol producte.

·

Sistema de Regatge utilitzat:

De secà,quan els conreus únicament reben l’aigua de la Pluja o de regadiu,quan una part del regatge es fa de  manera artificial.

·Aprofitament Del sòl agrícola

: intensiu,quan S’intenta aconseguir la màxima productivitat en una superfície tan petita com Sigui possible i amb grans inversions. I extensiu, quan es conreen grans Parcel·les per obtenir a baix cost grans quantitats d’un producte.

LA REMADERIA

Consisteix en la cria d’animals per explotar-los.

·LA RAMADERIA TRADICIONAL

Consisteix a obtenir productes d’origen animal per a L’autoconsum.

·LA RAMADERIA COMERCIAL O DE MERCAT

L’objectiu és vendre la producció en el mercat i Obtenir-ne el màxim benefici.

Hi ha dos tipus de ramaderia comercial:

-

Ramaderia Extensiva

Es practica en zones que disposen de grans extensions per a Pastures com per ex: l’oest dels Estats Unitat  I la Pampa Argentina.Necessita poca mà d’obra,els ramats pasturen Lliurement, però requereix capital per comprar molts camps de bestiar i tenir Bones estructures comercials.

-

Ramaderia intensiva:

Es practica en explotacions molt especialitzades i requereix grans Inversions de capital per a mà d’obra, instal·lacions i aliment per al bestiar.És Localitza a Canadà,Estats Units,Nova Zelanda i a l’Europa atlàntica. L’objectiu De la ramaderia intensiva és obtenir la màxima productivitat en el mínim temps Possible.

L’ACTIVITAT PESQUERA

És basa en l’aprofitament dels recursos alimentaris que Ofereixen els rius,els llacs i, sobretot els mars i oceans.

La pesca artesanal

Es duu a terme a prop de la costa i utilitza la força Humana i instruments de pesca senzills:arcs,fletxes i arpons.Aquest tipus de Pesca es manté en regions poc desenvolupades. La producció és escassa i Serveix,bàsicament,a l’autoconsum. Tan sols se’n destina una petita part al Mercat.

La pesca comercial

L’objectiu és realitzar el màxim de captures per abastar Els mercats. S’inverteixen importants recursos econòmics per tenir una bona Flota pesquera,que disposi de tecnologia d’última generació per augmentar les Captures, i es milloren les infraestructures portuàries per facilitar L’accessibilitat,etc.Depenent del lloc on es duu a terme,podem diferenciar:

-La pesca costanera: Els vaixells s’allunyen poc de la Costa, són petits i estan equipats amb xarxes i llinyes potents. Les captures Cada vegada són més reduïdes.

-La pesca d’altura: Les flotes de vaixells estan molt ben Equipats, ja que han de romandre en alta mar durant setmanes o mesos. Estan Dotats de sofisticats radars i sonars, per detectar els bancs de peixos i saber Quin volum tenen i tambn  disposen D’instal·lacions frigorífiques per conservar les captures a bord en perfecte Condicions.

-La gran pesca:Té lloc en aigües molt llunyanes i els Vaixells tenen el suport de grans vaixells d’abastment.Des del  vaixells base,les embarcacions surten a fer Captures que, posteriorment,són classificades i preparades per ser Comercialitzades.

L’AQÜICULTURA

Consisteix en la cria d’animals i de plantes en aigua Dolça o en aigua salada. Quan es practica en aigües marines, les instal·lacions Se situen en zones costaneres ben delimitades.  Aquesta tècnica té força presencia a la Xina, Indonesia,l’Índia , els Estats Units i el Japó. Es conreen algunes i es crien Mol·lucs(musclos),crustacis(gambetes i llagostes)

L’EXPLOTACIÓ FORESTAL

L’explotació dels boscos és una activitat econòmica molt estesa Al nostre planeta. La silvicultura,entesa com el conreu dels boscos perquè Siguin explotats d’una manera sostenible

El bosc i la producció de fusta

La fusta és una matèria primera que te molts usos. Es fa Servir com a font d’energia, en la construcció de cases i altres edificis, en La fabricació de mobles i eines, per obtenir cel·lulosa per a la producció de Paper,etc.

El bosco com a font d’aliment 

Els boscos no tan sols s’exploten per obtenir fusta i Elaborar altres productes forestals, com ara pasta de paper, resines, fibres...Sinó També com a font d’aliment. Als països subdesenvolupats, el bosc és utilitzat Com a font alimentària d’una població que és molt nombrosa i pobra. Els productes Silvestre(arrels, fruita seca i llantes) són un complement als conreus agrícoles De subsidència i aporten nutrients essencials que no es podrien aconseguir D’una altra manera. També serveixen per a l’obtenció de compostos amb els quals S’elaboren els medicaments.

Entradas relacionadas: