Qualitat dels ous i de la carn
Enviado por Chuletator online y clasificado en Medicina y Salud
Escrito el  en  catalán con un tamaño de 1,15 KB
catalán con un tamaño de 1,15 KB
Qualitat dels ous
Productor: Pes de l'ou, Resistència de la closca, Neteja externa. Sense defectes interns.
Incubador: Criteris sanitaris, Pes de l'ou, Integritat closca i porositat, Maneig correcte post-posta.
Consumidor: Frescor, Grandària, Preu, Color closca i rovell, Manca anomalies.
Indústria agroalimentària
Utilització: Facilitat de separar clara/rovell, Fàcil pelar dels ous durs, Propietats coagulants/emulsificants.
Composició: Relació clara/rovell, Certes proteïnes, Qualitat bacteriològica.
Canal
Cos de l’animal sacrificat, dessagnat i eviscerat.
Qualitat de la canal:
- Productor: Rendiment del canal, múscul/òs, engreixament.
Carnisser: Color, % peces nobles.
Consumidor: Propietats organolèptiques, salut, benestar animal, preu.
Criteris de valoració de la canal:
- Rendiment canal: Vaqui i ovi (50-60%), Conill (55%), Porc (65-75%), Pollastre (66-72%).
- Composició canal: % magre, Conformació, % peces nobles, Engreixament, color, edat, pes del canal, pH i conductivitat.
