Professionals i serveis d'atenció a la diversitat a l'escola

Enviado por Chuletator online y clasificado en Magisterio

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,79 KB

Quins són els principals professionals per atendre a l’atenció a la diversitat?

Els principals professionals són: el mestre/a tutor/a, el mestre de suport, el mestre d’Educació Especial, i el mestre d’audició i llenguatge.

Quina és la xarxa territorial de serveis d’atenció a la infància i l’adolescència?

El CDIAP (Centres de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç), CSMIJ (Centres de Salut Mental Infantil i Juvenil), UBASP (Unitat Bàsica d’Atenció Social Primària) i l’EAIA (Equips d’Atenció a la Infància i l’Adolescència).

Quines són les funcions del mestre especialista d’educació especial a l’escola?

Les funcions del mestre especialista d’educació especial són: identificar les necessitats educatives dels alumnes i col·laborar en la concreció del pla d'intervenció, col·laborar amb els tutors en l'elaboració dels plans individualitzats i en la preparació d'activitats i materials didàctics que facilitin l'aprenentatge d'aquests alumnes i la seva participació, donar suport en la participació dels alumnes en les activitats d'aprenentatge dins del grup classe ordinari, desenvolupar les activitats i programes específics i col·laborar en el seguiment i l'avaluació dels alumnes.

Quina és la funció de atendre a la diversitat a l’aula?

Atendre a la diversitat significa donar resposta a les necessitats dels alumnes amb dificultats: proporcionar eines, materials, coneixements i tota forma de recursos perquè els alumnes vegin superades aquelles barreres/dificultats que se'ls hi presenten i aconseguir formar-se per a la societat. Però hem d'anar més enllà, hem de trencar aquesta concepció, no hem d'oferir recursos, sinó crear una societat on no existeixen barreres per a l'aprenentatge i la participació en la vida de la societat.

Què és el Suport escolar personalitzat (SEP)?

És un suport flexible, temporal i preventiu que atén els diversos ritmes d’aprenentatge dels alumnes i ofereix un suport individual o en petit grup a aquells alumnes que el necessiten.

Qui elabora i fa el seguiment del Pla de suport Individualitzat (PI)?

El tutor, amb la col·laboració de l’equip docent. Si és necessari pot demanar assessorament als serveis educatius (EAP, CREDA, per exemple) i tenir en compte informes d’altres professionals. El tutor, també actua com a principal interlocutor amb l’alumne i la seva família que han de col·laborar en l’elaboració dels acords presos i en el seguiment.

Què és l’aula d’acollida?

És una estratègia organitzativa i metodològica per atendre l’alumnat nouvingut quan s’incorpora al sistema educatiu català. Té una doble finalitat: que l’alumne se senti ben atès i valorat en els aspectes emocionals i que disposi de les eines bàsiques per iniciar en el nou

Com definiries els suports per a l’atenció educativa dels alumnes?

Els suports són els recursos personals, metodològics i materials (inclosos els tecnològics) i els ajuts contextuals i comunitaris que els centres utilitzen per aconseguir que les mesures planificades siguin efectives i funcionals.

Què és un Pla Individualitzat (PI)?

És una eina per la planificació de mesures, actuacions i suports per donar resposta a l’alumnat que presenta necessitats educatives específiques per a que puguin aprendre i participar en la vida del centre educatiu.

Què són les USEE?

Unitats de recursos per facilitar l'escolarització ordinària a alumnat amb dificultats greus d’autonomia per causes de discapacitat motriu, discapacitat intel·lectual, trastorns greus de desenvolupament i conducta, susceptibles de ser escolaritzats en centres específics, puguin participar en entorns escolars ordinaris.

Explica que són les estratègies disposicionals i de suport i numera-les.

Són les que posen en marxa el procés i ajuden a sostenir l'esforç. 1.Estratègies afectiu - emotives2.Estratègies de control del context.3.Estratègies de recerca, recollida i selecció d'informació.

En les estratègies metodològiques de treball a l’aula, treballen de forma cooperativa i col·laborativa. Anomena al menys 4 punts d’organització que s’han de seguir a l’aula.

1.Estructurar les tasques a fer, per a cada grup i també de forma individual. 2.Depenent de l’objectiu s’organitzen diferents tipus de treball, amb diferents tècniques. 3.Cada grup té uns rols a distribuir 4.Repartiment dels temps, quant al treball conjunt, per grups i per al seguiment individual dels alumnes.

Quins són els principis o les pautes del DUA?

Proporcionar múltiples maneres de representació, proporcionar múltiples maneres per a l’acció i l’expressió i proporcionar múltiples maneres de comprometre’s.

Entradas relacionadas: