El procés d'arbitratge de consum
Enviado por Chuletator online y clasificado en Derecho
Escrito el en catalán con un tamaño de 3,32 KB
L’audiència
És el moment principal, on han d’assistir necessàriament els tres àrbitres i el secretari.
Ha de celebrar-se com a màxim fins a tres mesos després de ser designat el col·legi arbitral.
És de caràcter privat, de manera que només assistiran les parts, els àrbitres i el secretari, llevat que les parts autoritzin el contrari.
Si les parts ni els seus representants van, la vista es pot suspendre o donar-se per celebrada, si els àrbitres entenen que amb la sol·licitud i, si escau la contestació que hagi realitzat l’empresa reclamada, tenen suficients elements per resoldre.
Diligencia, gratuitat, transparencia accessibilitat, confidencialitat, control i objetividad
Pot iniciarse de dues maneres:
a) Presentant la persona consumidora i usuària un Full de Queixes i Reclamacions oficial imarcant en la mateixa l’opció d’acceptació d’un arbitratge de consum, de conformitat amb el Decret 72/2008, de 4 de març.
Si les dues parts accepten l’arbitratge es trasllada la reclamació a la Junta Arbitral competent coma sol·licitud d’arbitratge.
b) Presentant directament la persona consumidora o usuària una Sol·licitud d’Arbitratge en un Registre Públic dirigida a una Junta Arbitral de Consum. Aquesta presentació pot realitzar-la el consumidor personalment o mitjançant els Serveis Provincials de Consum, Oficines Municipals d’Informació al Consumidor o associacions de consumidors.
Quines situacions estan excloses de l’Arbitratge de Consum?
1. Problemes de consum entre particulars.
2. Problemes de consum en els que es pateixin lesions, intoxicacions, delictes o la mort.
3. Problemes laborals, per exemple que et facin fora de la feina.
4. Qüestions administratives.
5. Qüestions sobre les quals hagués recaigut una resolució ferma i definitiva.
La garantia és un dret que la Llei 23/2003, de 10 de juliol, de garanties en els bens de consum, concedeix als consumidors. Aquesta Llei els permet reclamar al venedor si no estan conformes amb el producte adquirit.
Mala atenció, informació incorrecte. Problemes tècnics. Errors en el servei. Preu. Qualitat
oral: Cómplice. Expone de forma objetiva buscando una solución y mejorar el servicio ▪ Indiferente. No se queja a menos que tenga un incentivo. Puede influir a otras personas. ▪ Inconformista. Valora negativamente el servicio y busca obtener compensación, aunque no cree que sus quejas sean atendidas ▪ Enfadado. No se queja ni pretende mejorar el servicio. Transmitirá su malestar a otras personas
Mediación: voluntariedad confidencialidad imparcialidad del mediador, felxibilidad del proceso, igualdad d las partes, buena fe, gratuidad,
Arbitraje: voluntariedad, vinculante, rapidez, eficacia, economico, ejecutividad,