Poesia trobadoresca

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Lengua y literatura

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,36 KB

POESIA TROBADORESCA, va neixer a les corts occitanes a la 2ª1/2 del sXII es una po de lleng vulgar i de temat profana, relacionada amb vida noblesa i Castells medievals,s’origina en territoris d’occitania, on es parlava lleng d’oc,simposar a territoris on es parlaven altres lleng com a catalinya o nord d’ita.lligada a la probl.de l’epoca.els grans ideals(honor,guerra..)
TROBADORS I JOGLARS, poetes q escrivien provençal ern trobadors.autors d la musik q acompanyava les po.xq eren creades x ser cantades,alguns trobadors ern senyors feudals.ls obres ern difoses pels joglars,s’aprenien de memoria i les acompanyaven amb instruments musikls.
AMOR CORTÈS,tematica central era l’amor,la dama i el seu enamoratunits per. Un jurament de fidelitat amorosa,la dona era casada i amagava el seu nom per. Un pseudonim.
GÈNERES TROBADORESCOS,
cançóg.amoros on el trobador es el vassall de la dama,pastorel.la diales on la pastora es requerida d’amor,dansacomp.amorosa es un refrany,l’albadamanifesta la felicitat dels enamorats,sirventéspo.satiric,odi,planyelogi fúnebre.

Entradas relacionadas: