Intoxicacions alimentàries més comuns i etiquetatge
Enviado por Chuletator online y clasificado en Tecnología Industrial
Escrito el en catalán con un tamaño de 1,32 KB
Intoxicacions alimentàries d'origen biològic
Salmonel·losi
És una intoxicació produïda per la ingestió d'aliments contaminats per bacteris del gènere Salmonella.
Botulisme
El botulisme es produeix per la ingestió d'aliments contaminats pel bacteri Clostridium botulinum.
Toxoplasmosi
És una intoxicació produïda pel protozou Toxoplasma gondii.
Triquinosi
Està associada a la ingesta de carn crua, especialment de porc, amb larves del nematode Trichinella.
Anisakis
S'adquireix per la ingesta de peix cru que conté larves del cuc del mateix nom.
Contaminació d'origen químic
Es produeix quan a les fruites i a les verdures queden restes de pesticides emprats en el cultiu.
Altres substàncies que poden contaminar són els detergents, els desinfectants, etc.
Contaminació d'origen físic
Aquesta contaminació és causada per la presència de trossos de vidre, bocins de metall, etc.
L'etiqueta
- Marca comercial i el nom del producte
- Identificació del fabricant
- Lot
- Volum del producte o el pes net
- Llista d'ingredients i additius alimentaris
- Data de consum
- Condicions especials de conservació i d'utilització.