Intoxicacions alimentàries més comuns i etiquetatge

Enviado por Chuletator online y clasificado en Tecnología Industrial

Escrito el en catalán con un tamaño de 1,32 KB

Intoxicacions alimentàries d'origen biològic

Salmonel·losi

És una intoxicació produïda per la ingestió d'aliments contaminats per bacteris del gènere Salmonella.

Botulisme

El botulisme es produeix per la ingestió d'aliments contaminats pel bacteri Clostridium botulinum.

Toxoplasmosi

És una intoxicació produïda pel protozou Toxoplasma gondii.

Triquinosi

Està associada a la ingesta de carn crua, especialment de porc, amb larves del nematode Trichinella.

Anisakis

S'adquireix per la ingesta de peix cru que conté larves del cuc del mateix nom.

Contaminació d'origen químic

Es produeix quan a les fruites i a les verdures queden restes de pesticides emprats en el cultiu.

Altres substàncies que poden contaminar són els detergents, els desinfectants, etc.

Contaminació d'origen físic

Aquesta contaminació és causada per la presència de trossos de vidre, bocins de metall, etc.

L'etiqueta

  • Marca comercial i el nom del producte
  • Identificació del fabricant
  • Lot
  • Volum del producte o el pes net
  • Llista d'ingredients i additius alimentaris
  • Data de consum
  • Condicions especials de conservació i d'utilització.

Entradas relacionadas: