La importància de l'assaig de Joan Fuster en el context de l'època
Enviado por Chuletator online y clasificado en Otras lenguas extranjeras
Escrito el en catalán con un tamaño de 2,58 KB
VALORA LA REPERCUSSIÓ DE L'ASSAIG DE JOAN FUSTER EN EL CONTEXT DE L'ÈPOCA.
Durant el període de postguerra, època franquista en què la cultura i la llengua dels catalans fou prohibida, es desenvolupa part de l'obra de Joan Fuster.
L'escriptura de Fuster és un diàleg amb ell mateix i amb el lector. Pensa que l'assagista ha d'agitar les idees, ha de parlar dels problemes de cada dia, del seu temps i de la seua societat, ha de reflexionar i ha d'aconseguir que els lectors s'interessen per allò que està analitzant i qüestionant.
La importància d'aquesta literatura d'idees va lligada als grans canvis socials i culturals que es produeixen en la societat i que porten l'assagista a interrogar-se sobre tot el que s'esdevé, i l'època de postguerra fou una època de canvis, repressions i prohibicions que porten Fuster a la reflexió i al debat del tema nacional, en obres que s'agrupen en l'assaig cívic i polític com Nosaltres els valencians (1962), o País Valencià, per què? (1982). En la primera, Fuster aborda la personalitat dels valencians, que està marcada d'ambigüitats i de frustracions com a col·lectivitat.
En l'assaig humanístic ens dóna una idea escèptica de l'home i de la realitat actual, decantant-se per una revalorització humanista, en la qual l'home assolís uns nous valors racion
Per últim, en l'Assaig filosòfic 1 de crítica literària, Fuster explica aspectes de la nostra
L'assaig fusterià presenta moltes formes: l'article i el diccionari filosòfic, el diari, l'aforisme i la monografia.
Fuster fugí d'un llenguatge artificiós, arcaic, i utilitzà una prosa clara, natural, a través de la llengua comuna a tot l'àmbit del català.