Guia Essencial de Nutrició i Dietètica: Consells Clau per a la Salut i el Rendiment

Enviado por Chuletator online y clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,21 KB

Guia Essencial de Nutrició i Dietètica

  • Cocció Recomanada en Edat Avançada

    Per a persones d'edat avançada, es recomana la cocció dels aliments al bullit, al vapor o al microones, per facilitar la digestió i masticació.

  • Aliments de Fàcil Masticació

    Entre els aliments de fàcil masticació s'inclouen l'arròs i el formatge ratllat.

  • Aliments No Recomanats en Edat Avançada

    S'aconsella evitar el consum de formatge curat i formatges durs de mastegar en persones d'edat avançada.

  • Limitació en Rendiment Atlètic d'Alta Intensitat

    La fosfocreatina és un factor limitant per aconseguir un rendiment atlètic màxim en activitats d'alta intensitat i curta durada.

  • Recomanació de Proteïnes per a Esportistes de Resistència

    Per a esportistes que realitzen entrenaments de resistència, la recomanació de proteïnes és d'1,2 grams per quilogram de pes corporal al dia.

  • Cereals i Vitamina B3

    Els cereals són una important font de vitamina B3 (niacina).

  • Al·lèrgia al Peix i Omega-3

    En cas d'al·lèrgia al peix, és important considerar fonts alternatives d'Omega-3 per assegurar una ingesta adequada.

  • Suplement de Leucina per a la Força

    El suplement de leucina s'utilitza per millorar la força muscular.

  • Pautes Nutricionals en Obesitat

    En casos d'obesitat, es recomana una reducció del 10-25% de l'energia total de la dieta. La distribució de macronutrients aconsellada és de 50-55% d'hidrats de carboni (limitant els simples), 15-20% de proteïnes i 30% de lípids.

  • Pautes Nutricionals en Diabetis

    Per a persones amb diabetis, la dieta ha de contenir un mínim del 50% d'hidrats de carboni (amb 5-10% de sucres simples), 15-20% de proteïnes i 35% de lípids.

  • Restauració Social

    Un exemple de restauració social és el servei de menjador en un restaurant d'universitat.

  • Cadena Lenta i Aliments de Lliure Elecció

    El concepte de "cadena lenta" es relaciona amb els aliments de lliure elecció.

  • Aliments de Consum Diari en la Dieta Mediterrània

    Els fruits secs i l'oli d'oliva són aliments de consum diari fonamentals en la dieta mediterrània.

  • Consum de Mantega en l'Alimentació Asiàtica

    En l'alimentació asiàtica, es pot observar un consum alt de mantega.

  • Congee: Plat Asiàtic

    El Congee és un plat típic de l'alimentació asiàtica.

  • Aliment YIN en la Medicina Tradicional Xinesa

    Segons la medicina tradicional xinesa, les fruites són considerades aliments YIN.

  • Consum de Te en l'Alimentació Llatinoamericana

    En l'alimentació llatinoamericana, el consum de te no és tradicionalment propi de la seva cultura culinària.

  • Semivegetarianisme

    El semivegetarianisme és un patró dietètic que exclou les carns vermelles i els seus derivats.

  • Dieta Higiènica

    La dieta Higiènica es basa en el principi de separar els grups d'aliments per a una millor digestió.

  • Alimentació Macrobiòtica

    L'alimentació macrobiòtica es basa en principis del budisme Zen, amb un enfocament que pot anar des d'una dieta més vegetariana fins a una que inclou cereals i, en menor mesura, productes càrnis.

  • Recomanacions Post-Entrenament

    Després d'un entrenament, es recomana evitar el iogurt.

  • Aliments a Evitar en la Carmanyola

    En la carmanyola (fiambrera), és aconsellable evitar els làctics per qüestions de conservació.

  • Frugívors: Dieta Basada en Fruits

    Els frugívors són animals que s'alimenten exclusivament de fruits (fruita fresca, olives i fruits secs).

  • Pautes Nutricionals en Menjadors Escolars

    En el menjador escolar, no és recomanable sobrecarregar energèticament els àpats a base de lípids.

  • Fases de la Dieta Progressiva

    Les fases de la dieta progressiva són: líquida, semilíquida, tova i normal.

Entradas relacionadas: