Guia Essencial de Nutrició i Dietètica: Consells Clau per a la Salut i el Rendiment
Enviado por Chuletator online y clasificado en Deporte y Educación Física
Escrito el en catalán con un tamaño de 4,21 KB
Guia Essencial de Nutrició i Dietètica
Cocció Recomanada en Edat Avançada
Per a persones d'edat avançada, es recomana la cocció dels aliments al bullit, al vapor o al microones, per facilitar la digestió i masticació.
Aliments de Fàcil Masticació
Entre els aliments de fàcil masticació s'inclouen l'arròs i el formatge ratllat.
Aliments No Recomanats en Edat Avançada
S'aconsella evitar el consum de formatge curat i formatges durs de mastegar en persones d'edat avançada.
Limitació en Rendiment Atlètic d'Alta Intensitat
La fosfocreatina és un factor limitant per aconseguir un rendiment atlètic màxim en activitats d'alta intensitat i curta durada.
Recomanació de Proteïnes per a Esportistes de Resistència
Per a esportistes que realitzen entrenaments de resistència, la recomanació de proteïnes és d'1,2 grams per quilogram de pes corporal al dia.
Cereals i Vitamina B3
Els cereals són una important font de vitamina B3 (niacina).
Al·lèrgia al Peix i Omega-3
En cas d'al·lèrgia al peix, és important considerar fonts alternatives d'Omega-3 per assegurar una ingesta adequada.
Suplement de Leucina per a la Força
El suplement de leucina s'utilitza per millorar la força muscular.
Pautes Nutricionals en Obesitat
En casos d'obesitat, es recomana una reducció del 10-25% de l'energia total de la dieta. La distribució de macronutrients aconsellada és de 50-55% d'hidrats de carboni (limitant els simples), 15-20% de proteïnes i 30% de lípids.
Pautes Nutricionals en Diabetis
Per a persones amb diabetis, la dieta ha de contenir un mínim del 50% d'hidrats de carboni (amb 5-10% de sucres simples), 15-20% de proteïnes i 35% de lípids.
Restauració Social
Un exemple de restauració social és el servei de menjador en un restaurant d'universitat.
Cadena Lenta i Aliments de Lliure Elecció
El concepte de "cadena lenta" es relaciona amb els aliments de lliure elecció.
Aliments de Consum Diari en la Dieta Mediterrània
Els fruits secs i l'oli d'oliva són aliments de consum diari fonamentals en la dieta mediterrània.
Consum de Mantega en l'Alimentació Asiàtica
En l'alimentació asiàtica, es pot observar un consum alt de mantega.
Congee: Plat Asiàtic
El Congee és un plat típic de l'alimentació asiàtica.
Aliment YIN en la Medicina Tradicional Xinesa
Segons la medicina tradicional xinesa, les fruites són considerades aliments YIN.
Consum de Te en l'Alimentació Llatinoamericana
En l'alimentació llatinoamericana, el consum de te no és tradicionalment propi de la seva cultura culinària.
Semivegetarianisme
El semivegetarianisme és un patró dietètic que exclou les carns vermelles i els seus derivats.
Dieta Higiènica
La dieta Higiènica es basa en el principi de separar els grups d'aliments per a una millor digestió.
Alimentació Macrobiòtica
L'alimentació macrobiòtica es basa en principis del budisme Zen, amb un enfocament que pot anar des d'una dieta més vegetariana fins a una que inclou cereals i, en menor mesura, productes càrnis.
Recomanacions Post-Entrenament
Després d'un entrenament, es recomana evitar el iogurt.
Aliments a Evitar en la Carmanyola
En la carmanyola (fiambrera), és aconsellable evitar els làctics per qüestions de conservació.
Frugívors: Dieta Basada en Fruits
Els frugívors són animals que s'alimenten exclusivament de fruits (fruita fresca, olives i fruits secs).
Pautes Nutricionals en Menjadors Escolars
En el menjador escolar, no és recomanable sobrecarregar energèticament els àpats a base de lípids.
Fases de la Dieta Progressiva
Les fases de la dieta progressiva són: líquida, semilíquida, tova i normal.