Filtració Industrial i Forns de Microones

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Tecnología Industrial

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,15 KB

Equips de Filtració

Tot procés productiu requereix, en alguna de les seves etapes, d'algun procés de filtració. Malgrat que la qualitat del fluid és l'objectiu principal del filtrat, d'aquest es desenvolupen altres beneficis tals com estalvis de temps i costos operatius.

El Principi de Filtració per Bossa

La pressurització del líquid és el principi bàsic del funcionament. El producte a filtrar és enviat a la part superior de la bossa, la qual està sostinguda per la cistella retenedora. Això permet que el líquid sigui distribuït per igual en tota la superfície filtrant, donant com a resultat una distribució constant del cabal/flux, sense efectes de turbulència.

El líquid flueix des de l'interior fins a l'exterior de la bossa, el que permet retenir les partícules al seu interior, evitant així, que durant el canvi de la bossa saturada, es contamini el circuit net de la sortida.

La cistella retenedora és la malla d'acer inoxidable i té una obertura estàndard de 1,4 mm proporcionant els següents avantatges:

  • Alta taxa de flux/cabal.
  • Major vida útil de la bossa filtrant.
  • Distribució de flux uniforme, la que permet també una distribució regular.
  • Eficiència de filtració òptima.
  • Resistència mecànica addicional.

La filtració posseeix tres mecanismes bàsics:

  • Absorbent/Absorció: proporciona característiques d'absorció excel·lents per olis o hidrocarburs, així com altes taxes de flux/cabal i nivells superiors al regular la velocitat del flux.
  • En superfície: proporciona una calibració absoluta i una gran resistència mecànica.
  • En profunditat: aquest medi/sistema ens permet una major capacitat de retenció de contaminants i un major volum de buit possible.

Planta Química

El Forn de Microones

Un forn de microones cuinarà els aliments molt més ràpidament que un forn normal de gas o d'electricitat. En un forn convencional, l'infraroig s'utilitza per escalfar el menjar i la calor es desplaça des de l'exterior cap a dins. El forn de microones utilitza ones de radiació. Aquestes ones fan que les molècules que componen els aliments vibrin. Aquesta vibració provoca fricció entre les molècules i és aquesta la fricció que causa que el menjar s'escalfi i es cuini.

Els microones són radiacions electromagnètiques que tenen una freqüència ultra alta (UHF). La radiació és produïda per mitjà d'un tub electrònic anomenat magnetró. En un forn de microones típic, les ones d'energia s'emeten al llarg d'un tub de metall anomenat guia d'ones per un agitador. L'agitador actua com un ventall. És impulsat per un motor i distribueix l'energia de manera uniforme sobre els aliments que es cuinen.

Els recipients de metall no s'utilitzen en els forns de microones, ja que desvien l'energia de microones, la qual cosa pot danyar el magnetró. No obstant això, els materials no metàl·lics, com ara paper, plàstic i ceràmica no absorbeixen l'energia de microones i, per tant, no s'escalfen. Així, són envasos excel·lents per cuinar els aliments.

Entradas relacionadas: