Factors de producció i organització empresarial
Enviado por Chuletator online y clasificado en Formación y Orientación Laboral
Escrito el en catalán con un tamaño de 6,43 KB
Les empreses per poder produir necessiten una sèrie d’elements bàsics. Aquests elements es diuen factors de producció. Busqueu informació de cada un d’ells.
Recursos naturals i tècnics Els recursos naturals són els elements de l’entorn natural que l'ésser humà utilitza per obtenir béns. Hi ha dos tipus, els renovables que serien l’aire, la llum del sol... i les no renovables que serien petroli…
Els recursos tècnics són aquells que serveixen com a eines i instruments auxiliars en la coordinació d’altres recursos
Recursos econòmics Diners que tu tens, és a dir, si tu tens més diners podràs crear una empresa amb més facilitat, ja que tindrem més recursos econòmics, és a dir més diners.
Recursos humans Els recursos humans d’una empresa són una funció que organitza el desenvolupament dels funcionaments en una empresa i amb l’objectiu d’augmentar la seva productivitat
Organització industrial estudia com s’organitza la producció de serveis i beneficis en diferents mercats.
Per a la utilització adequada dels factors de producció les empreses tenen una estructura organitzativa, ORGANIGRAMA, en què es defineixen les diferents àrees d’activitats, les relacions entre elles i els nivells de decisió i responsabilitat.
El director planifica, dirigeix i coordina les ordres
ÀREA TÈCNICA S'ocupa de totes les necessitats d’una empresa, des de la informàtica, fins els treballadors de l’empresa
I+D+I/ RiD departament d'innovació, desenvolupament de producte, PRODUCCIÓ És la fase de l’activitat econòmica que té la missió de decidir quins béns cal elaborar, quins serveis cal oferir i quins recursos cal emprar per aconseguir-ho. Les empreses duen a terme aquesta activitat.
ÀREA COMERCIAL L'àrea comercial d'una empresa és l'encarregada d'atreure clients a les empreses i, al seu torn, aconseguir una rendibilitat adequada
MARKETING És el procés social i administratiu pel qual els grups i individus satisfan les seves necessitats al crear béns i serveis. Cerca la satisfacció del consumidor combinant les següents normes o instruments: productes, preu, distribució i promoció, VENDES: Acció de vendre algun producte
ÀREA ECONÒMICA / ADMINISTRATIVA Gestiona tots els processos econòmics
PERSONAL Departament d’una empresa que s’encarrega dels recursos humans, ADMINISTRACIÓ Persones que s’encarreguen d’organitzar la part econòmica d’una empresa
PRODUCCIÓ És la fase de l’activitat econòmica que té la missió de decidir quins béns cal elaborar, quins serveis cal oferir i quins recursos cal emprar per aconseguir-ho. Les empreses duen a terme aquesta activitat.
INDÚSTRIES MANIPULADORES Modifiquen la forma de presentació del producte per facilitar la comercialització. Seleccionen aliments frescos i els envasen Exemples: Escorxadors, centrals hortofrutícoles, envasadores, etc
INDÚSTRIES CONSERVERES I SEMICONSERVERES Tracten els aliments per allargar-ne la vida i retardar-ne el deteriorament Exemples: - CONSERVERES (Congelats, enllaunats..) - SEMICONSERVERES (Aliments salats, fumats, llet pasteuritzada)
INDÚSTRIES TRANSFORMADORES Elaboren productes alimentaris que acostumen a ser molt diferents de les matèries primeres que s'han utilitzat per la seva fabricació. Exemples: les panificadores, les indústries vinícoles i d’olis, les pastisseries industrials, les fàbriques d’embotits
la indústria alimentària ha de procurar que: Aguantin més temps sense fer-se malbé. Tinguin els components nutritius adequats. Compleixin les condicions sanitàries necessàries.. Mantinguin el màxim les seves qualitats organolèptiques, de manera que els facin atractius i aptes per al consum humà.. Tinguin un preu assequible.
PROCEDIMENTS FÍSICS Es caracteritzen perquè s’actua directament sobre els aliments sense afegir-hi cap altre element. Exemples de tècniques basades amb aquests procediments: la congelació per actuar l’actuació dels microorganismes, l’aplicació de calor per matar-los o l’eliminació de l’aigua per evitar-ne o retardar-ne el desenvolupament. PROCEDIMENTS QUÍMICS Aquests procediments es basen en l’addició d’altres substàncies químiques o naturals als aliments. Aquests additius, a més de facilitar-ne la conservació, també solen influir en les característiques organolèptiques dels aliments. La seva funció és reduir la quantitat d’aigua que té l’aliment, ja que és a partir d’aquest medi que es produeix la proliferació dels microorganismes que malmeten el producte.
Microempresa - 10 treballadors. Petita si té de 10 a 49 treballadors, mitjana si té de 50 a 249 treballadors, gran si té més de 250 treballadors.