Exemple aprenentatge significatiu infants
Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Magisterio
Escrito el en catalán con un tamaño de 5,33 KB
//
Per una banda, l’Hel·lenisme unifica els pobles conquerits amb religió, cultura i també la llengua. D’aquesta ideología neix el gimnàs que té una funció de centre de formació intelectual a més a més de la funció guerrera, higiene i salut.Apareix una filosofía pràctica basada en la búsqueda de la felicitat, que repercuteix en models nous de les anteriors filosofies (de sofistes, de Plató i Aristòtil) i es precursor de nous corrents filosofics ( Epicurs, Estoics i esceptics). En l’educació tenim l’efebia una institució important, gratuïta i de formació militar i en contraposició l’educació no militar que és intelectual i física. Aquesta s’ha extes a una minoria que són les dones i la seva estructura s’assembla a l’actual amb una educació elemental, educació secuandària i educació superior.Per un altre banda, tenim els períodes arcaic i clàssic que es basen en un nombre reduit d’homes (poetes com a educadors de la societat) que controlen la societat i l’ensenyança. Existeix l’ideal d’home lliure i esclau.L’educació es fonamenta en l’areté físic (ideal d’heroi: exercici, sport, ser el millor...) i l’areté espiritual(poesia, musica, ball). L’areté és l’objectiu de la paideia, que és el procès de criança dels nens i la transmissió de valors.
//GRANJA ESCOLA:
Creiem que un possible projecte d’escola basada en els diferents moments pedagògic, seria una granja escola, en la qual, els infants son lliures d’adquirir un gran grau de dominació de la natura. Aquest aspecte esta relacionat amb la SOCIETAT PRIMITIVA, ja que els joves de les tribus primitives havien d’adquirir aquest grau de dominació per a la supervivència.Els infant imitaran als seus educadors que serviran de exemple per a ells i faran un seguiment i un control d’aquests. Aquest aspecte esta relacionat amb Homer, ja que diu que l’educació ha de basar-se en limitació i l’exemple a les conductes que havien practicat anteriorment els herois.Entre tots els infants crearan eines i trobaran mètodes per tal de que els infants de desenvolupar les seves capacitats. Aquest aspecte esta relacionat amb el pensador HESIODE, ja que democratitza l’educació per tant, tots els individus han d’ajudar a crear la societat, per tant, els infants haurà d’ajudar a trobar el les eines i mètodes per cercar el seu aprenentge.
Ideals
L’ideal d’aquesta escola seria idea de comunitat (Esparta), en la qual els infants s’han d’esforçar(Esparta) per cercar entre tots eines per el seu aprenentatge. Han de respectar els ritmes evolutius d’aquests (Esparta, divisió de grups per edats). Aquest aprenentatge serà amb els mestres que son els herois, els quals han d’imitar, tenen el saber i el comparteixen i els pedagogs (Atenes) son els que s’encarreguen de impartir els hàbits, com el menjar, la higiene, entre d’altres. Per tant, el pedagog es qui imparteix la disciplina. Serà una escola en la qual es donarà molta importància a la dialèctica(PROTAGORES), a través del discurs, per tal de formar a infants que puguin defensar-se i puguin persuadir a alguna cosa quan ho necessiti. Altre aprenentatge que es portarà a terme es l’educació física(ISOCRATES), ja que creiem que es important exercitar el cos, per afavorir el desenvolupament integral( Aristòtil), no només treballar la ment si no també el cos, per tenir un desenvolupament harmoniós.
Objectius:
Potenciar les capacitats innates dels infants/Desenvolupar nous aprenentatges a partir dels sentits/
Introduir la naturalesa com a mètode d’aprenentatge.
/
Afavorir l’autonomia i auto coneixement dels infants/
Identificar diferents elements de l’entorn/
Treballar els interessos comuns de la comunitat/Experimentar les propietats de la natura/Fomentar l’esperit crític de l’Infant/ Fomentar l’agilitat mental de l’Infant/Potenciar el desenvolupament harmoniós de l’Infant.
Cursos
Tots creixeran en el mateix entorn, encara que, estaran agrupats en 3 etapes, ja que el ritme d’aprenentatge dels infants no serà el mateix. (Esparta)
0 als 7 anys (criança)/ 7 a 12 anys (infància)
/
13 a 16 anys (adolescència)
Matèries:
Escriptura i lectura (Aristòtil)/ Gimnàstica (Aristòtil)/Música (Aristòtil)/Dibuix (Aristòtil)/ Dialèctica (protagores)
Metodologia
Pel que fa a la metodologia es realitzarà per mitja del diàleg, Sòcrates fa us d’aquest. Sòcrates utilitza el diàleg en forma de preguntes i respostes (maièutica) per a que l’interlocutori aprengui / descobreixi per ell mateix. D’aquesta manera es fomentarà l’esperit crític i l’agilitat mental dels infants.
Recursos didàctics/Organigrama
L’educador esta per sobre dels pedagogs i aquests per sobre dels infant. Per tant, qui te el poder serà l’educador.