Estratègies d'ocupació i habilitats professionals
Enviado por Chuletator online y clasificado en Formación y Orientación Laboral
Escrito el en catalán con un tamaño de 1,76 KB
En una taula com aquesta podem fer la representació de la personalitat de cadascú, on les divisions són diferents (i desiguals sempre entre elles) segons el que coneix d'un individu la pròpia persona i els altres (area oberta), o només ella (area oculta), o només els altres (area desconeguda), o ningú (area cega).
En segon lloc, cal preparar bé la pròpia estratègia d'ocupació:
- motivació (recordem l'aspecte de les preferències, vist al CP anterior).
- preparació i revisió regular de la carta i CV.
- consulta de les fonts habituals.
- contactes.
- consideració de l'autoocupació com a alternativa.
Anar registrant el procés realitzat perquè ajuda a evitar el desànim i també l’eufòria i perquè és útil en la configuració del projecte professional. En l'acumulació d’experiències trobem sovint resposta a allò que sabem, podem i volem, a que fèiem referència parlant de la determinació el propi itinerari, competència necessària a l'hora de buscar feina.
Tinguem present que, a la premsa i a les pàgines d’Internet, abunden les estadístiques sobre els mitjans i les tècniques de recerca d'ocupació més utilitzats, però més important que els canals utilitzats és el propi candidat i la seva habilitat per localitzar els anomenats sectors emergents o en creixement i dissenyar el que podem aportar-hi. I que, en moments de crisi, els contactes es revelen més eficaços que altres vies perquè l'estancament costa de trencar amb compromisos nous que semblen més arriscats.
No oblidem, a més, que hi ha una sèrie d'habilitats no professionals que les empreses demanden:
- flexibilitat i capacitat adaptativa,
- fiabilitat,
- cooperació i integració.