Estratègies de joc per a un equilibri entre línies

Enviado por Chuletator online y clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 28,22 KB

Z

EQUILIBRI ENTRE LÍNIES

1) Mantenir una separació entre línies (amplitud/profunditat) afavorint la línia de passada i garantint la possibilitat de mantenir/progressar o fer-se amb la possessió. - Exemple: Crear espai per progressar amb pilota i/o jugadors de la línia posterior puguin anar a rebre en sortida de pilota. - Exemple: 15-20 metres en sortida de pilota-progressió. A mesura que es progressa la distància serà menor. 2) Jugadors de la línia anterior i posterior on està la pilota es mantindran en diagonal. Els jugadors dos línies per davant o darrere en vertical. 3) Jugadors orientats en el joc manifestar preferiblement tendència a rebre en progressió/profunditat.

EQUILIBRI EN LA LÍNIA

1) Els jugadors de banda han de manifestar amplitud 2) Jugador/s del carril central ubicar-se equidistants respecte les línies de banda i dels jugadors exteriors 3) Jugadors col·locats preferiblement a la mateixa alçada de pilota 4) Jugadors orientats en el joc manifestar preferiblement tendència a la progressió/profunditat 5) Jugadors que no estan orientats en el joc preferiblement tancaran i endarreriran per ajudar en les possibles pèrdues

SORTIR DE LA PRÒPIA ZONA DE JOC

1) Sortir de la zona amb un desplaçament per: • Provocar superioritat numèrica (2:1). • Crear o ocupar un espai preferiblement quan s'està en l'orientació del joc. • Equilibrar les línia/es de joc. • Progressar amb pilota. • Fer-se amb una pilota dividida o segona jugada.

CANVIS D'ORIENTACIÓ – CANVIS DE JOC

1) Realitzar un canvi d'orientació-canvi de joc directe/indirecte buscant la zona/carril lliure, o l'assignat per l'entrenador, preferiblement buscant el carril contrari del que procedia la pilota. 2) Orientar el joc preferiblement buscant el carril contrari del que procedia la pilota. 3) Si es realitzen + de 2 - 4/5 passades en el mateix carril i no s'ha progressat canviar l'orientació.

LA VIGILÀNCIA OFENSIVA

1) Realitzar vigilància/marcatge al jugador/s que no hi participen en tasques defensives. Principalment als jugadors en disposició ofensiva o que es quedin despenjats per la pròpia situació de joc. 1) Procurar tenir superioritat numèrica en la línia on es faci la vigilància ofensiva.

JOC A LA ZONA DE FINALITZACIÓ

1) Moviments i desplaçaments preferiblement en diagonal i profunditat. 2) Fer Moviments per l'aprofitament individual i pel col·lectiu. 3) Preferiblement no aturar la pilota ni aturar-se el jugador. 4) Gran velocitat en els moviments a realitzar. 5) Buscar situacions grupals en determinades zones per crear avantatge.

OCUPACIÓ ZONES REMAT QUAN LA PILOTA ENTRA PER BANDA

1) Quan la pilota estigui a punt de ser centrada, els jugadors que participen en l'atac hauran d'ocupar els espais descrits prèviament. 2) L'ocupació d'espais s'hauria de fer preferiblement de forma consecutiva. 3) S'han d'ocupar les màximes zones de rematada. 4) No estar a la zona, sinó que s'ha d'aparèixer en el moment oportú.

OCUPACIÓ ZONES REMAT QUAN PILOTA ENTRA PEL CENTRE

1) Si el posseïdor pot rematar: Els companys hauran de crear el màxim espai possible i ocupar els espais de refús. 1) 2) Si el posseïdor no pot rematar: Els companys buscaran línies de passada prioritzant les de progressió/profunditat.

TRANSICIÓ OFENSIVA

1) Garantir la possessió traient la pilota ràpidament de la zona de recuperació. 2) Prioritzar, preferiblement, la progressió/profunditat utilitzant els mínim de tocs i temps possible. 3) Prioritzar, preferiblement, l'ús de les passades sobre les conduccions. En situacions sense possibilitat de realitzar una passada, realitzar una conducció per a fixar. 4) Preferiblement, utilització dels 3 carrils a l'hora de fer el contraatac. 5) No acumular jugadors a prop de la pilota. 5) Incorporació de jugadors d'altres línies. 6) Buscar situacions de superioritat o igualtat numèrica dins d'un carril o zona.

Entradas relacionadas: