Distribució i Comunicació Comercial
Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Formación y Orientación Laboral
Escrito el en catalán con un tamaño de 13,69 KB
DISTRIBUCIÓ TEMA 4
Canal de distribució: es una xarxa d'empreses interconnectades amb intenció de proporcionar als venedors un mitjà per omplir mercat amb els seus productes, i als compradors un mitjà per adquirir els productes.
Logística: coordinar el flux de mercaderies serveis i info a tot el canal.
Funcions intermediaris: reducció transaccions, adequació of y dem, creació assortiment, mov físic del producte, transmissió propietat, promoció i finançament, serveis adicionals, assumpció de riscos.
Intermediari: redueix nombre desplaçaments Longitud canal: nombre intermediaris
Distribució i venda al detall: minoristes han guanyat poder i impuls durant -10-20 anys, es clasifiquen: tipus de propietat, nivell servei, assortiment de productes.
Franquícia: es un format d'expansió multi-espai, beneficis: rep capital, aplica economies d'escala.. Franquicia de producte: autoritza distribuidor en un territori per transportar... Franquicia en format negoci: empresa ofereix sistema privat per dirigir negocis
Canals: xarxes de subministraments i proveïdors, i les xarxes de distribució es creen per aconseguir distribució eficaç i eficient
Modalitat de distribució: exclusiva (únic minorista), selectiva (nombre limitat de minoristes però sense ser exclusiu), intensiva (molts punts de venda, major cobertura possible)
Estratègies, Push(d'emprenta): incentius als canals de distribució per impulsar productes a través canal. Pull (d'arrossegament): incentius als consumidors per atraure a través dels canals als productes. Conflictes amb canals: doble marge de beneficis
Poder de mercat: defineix per la grandària de la empresa
Logística distributiva: afecta a totes fases de act empresarial, abans només s'incloïa el transport, ara aprovisionament, gestió documental... s'ha reduït temps de subministrament i mitjans de distribució i transport.
log distributiva: logística integral-procés aprovisionament-magatzem-transport.
objectius logística: lliurament puntual, atendre necessitats urgents, manipulació acurada de mercaderia....
COMUNICACIÓ
objectiu comunicació comercial: augment vendes c/t, a ll/t millorar imatge marca i reputació companyia
instruments comunic comercial: publicitat, venda personal, promocions vendes, rrpp, mkting directe, merchandising
client potencial: donar a conèixer caract, avantatges i necessitats. client actual: informar, persuadir, recordar
Aida: capten Atenció, desperta Interès, Desig producte , Actuació consumidor
anbits actuació ment: cognició (consciència i coneixement), afectiu (millorar actituds i associacions), comportament (fomenta compra).
Concepte de preu: Preu és l'expressió del valor que se li assigna a un producte o servei en termes monetaris i d'altres paràmetres com esforç, atenció o temps, entre d'altres. El preu és la manera de recuperar valor dels clients – Els venedors intenten establir preus òptims • La fixació del preu – Ha de coincidir amb el posicionament de la marca (preu alt per marca de luxe) – Afecta la demanda – Es pot utilitzar com a eina de segmentacióCondicionants en la fixació de preus Marc legal, CVP, mercat i competència, objectius de l’empresa, parts interessades, elasticitat creuada, interacció instruments comercials, resposta de la demanda, curva de costos Mètodes fixació de preus Considerarem els tres mètodes més simples. Com podeu veure estan condicionats per tres C (client, competidors i companyia) La sensibilitat al preu és major (demanda elàstica) quan -Al client • No li importa gaire la compra • No té una preferències fermes per la marca • No té una forta fidelitat a la marca - Té uns ingressos limitats (segment sensible als preus) - El bé és un caprici més que una necessitat - Hi ha molts substituts - La compra és important respecte als ingressos - És fàcil comparar preus (per exemple, mitjançant internet) Mètode basat en la competència S’utilitza com a criteri allò que fa la competència – Preu = preu de la competència + factor de vaguetat (fudge factor) – Costos marquen el Preu mínim – Preu varia en funció del grau de lideratge del producte. El líder posa un preu més alt que el seguidor (el preu de la llauna de CocaCola al supermercat està a 0,65 euros i la de Pepsi a 0,55) Estratègies diferencials La discriminació de preus és il·legal - Però assignar preus diferents a cada segment és legal (preu transport públic estudiants vs. treballadors) - Els diferents segments valoren coses diferents - Els clients es podrien molestar-se en saber que altres paguen un preu inferior - Descomptes per quantitat: quant més compra, més s’estalvia - Gestió del rendiment: utilització de preus i programació per gestionar la demanda - per exemple, al cinema els dies laborables, les pel·lícules costen menys diners - Hi ha necessitat de gestionar les percepcions d’equitat Estratègies de preus per línies de productes - Líder de pèrdues: Producte reclam que es ven molt barat per atraure clientela i que comprin altres productes - Preu de paquets: Dos productes junts que es venen més barats que separats - Preu de productes captius: Fotocopiadores i cartutxos (els primers a preus raonables i els segons caríssims) - Preu amb dues parts: Quota abonament al servei + ús servei (llum, aigua, gas) - Preu únic: Basars, tot a 1 euro Estratègia de preus per nous per nous productes Estratègia de "descremació" Comença amb preus alts i una elevada promoció, i conforme va madurant va baixant els preus per arribar a tothom Estratègia de "penetració" Preus baixos des del principi, estimula les vendes, dispara el boca-orella i frena la competència