Diferenciar entre sensors i actuadors
Enviado por Chuletator online y clasificado en Informática y Telecomunicaciones
Escrito el en catalán con un tamaño de 3,61 KB
Els sensors es connecten als pins d'entrada i els actuadors als pins de sortida.
El microcontrolador d'Arduino: les seves parts
Com si fos un mini-ordinador, disposa d'aquestes 3 parts principals: Unitat central de procés, Memòria, Entrades i sortides.
Tipus de pins: digitals, analògics d'entrada i PWM ('analògics' de sortida)
Pins digitals: 14 pins digitals, numerats del 0 al 13, que poden treballar com a entrada o sortida, segons es configuri en el programa.
Pins analògics d'entrada: 6 pins analògics, numerats del 0 al 5, que poden rebre informació analògica.
Els pins digitals PWM (Pulse With Modulation) permeten que des d'Arduino es puguin treure nombres entre 0 i 255.
Els pins digitals especials 0 (RX) i 1 (TX). Aplicacions. Precaucions que cal tenir al carregar programes a Arduino
El pin 0 (RX) gestiona l'entrada de dades pel port sèrie.
El pin 1 (TX) gestiona la sortida de dades pel port sèrie.
Arduino es pot comunicar pel port sèrie en les següents situacions:
- Quan es carrega el programa des de l'ordinador a la memòria d'Arduino, mitjançant el cable USB.
- Quan es monitoritza des de l'ordinador l'estat d'alguna entrada o sortida d'Arduino, o el valor d'alguna variable del programa executat.
- Quan s'intercanvia informació entre 2 plaques Arduino, en projectes complexes. En aquest cas, cal connectar el pin de sortida d'una placa amb el pin d'entrada de l'altra i viceversa.
- Quan la placa Arduino es comunica amb un altre dispositiu (per exemple, un telèfon mòbil) via bluetooth o un altre mitjà.
Comentaris i variables
- Comentaris generals que tracten sobre el programa sencer s'haurien d'escriure a la secció Descripció. Hi podeu accedir al començament quan creeu el projecte o en qualsevol altre moment clicant a Informació. Aquí podeu escriure els vostès noms, l'objectiu i principals característiques del projecte, etc.
- Comentaris específics que afecten a un bloc en concret es poden afegir fent clic amb el botó dret en el bloc en qüestió i triant l'opció Afegir comentari.
- Evidentment, es poden fer servir variables. En Arduino Blocks, es poden fer servir variables numèriques, de text i d'estat (On/Off).
El LED RGB
Aquest tipus de LED estan formats per la unió de tres LEDs diferents en una mateixa càpsula. Cada un d'aquests tres LEDs és d'un color bàsic: vermell, verd i blau. Per això és diuen RGB (Red, Green, Blue).
Les matrius de LED's. Tipus (I2C i SPI). No cal saber el nom de les connexions ni a quins pins cal connectar-les
Per SPI (5 pins): Vcc, GND, CS i CLK d'entrada: tots en paral·lel. Dout (3r pin sortida) amb Din (3r pin entrada) de la següent matriu.
Per I2C (4 pins): SDA, SCL, Vcc i GND: tots quatre en paral·lel. Cal assignar una adreça I2C diferent a cada mòdul.
Diferència entre electrònica analògica i electrònica digital
L'electrònica digital és aquella part de l'electrònica que tracta amb senyals digitals, és a dir, senyals que només poden prendre un cert nombre de valors compresos entre un de mínim i un de màxim.
L'electrònica analògica és una part de l'electrònica que estudia els sistemes en els quals les seves variables, tensió, corrent, ..., varien d'una forma contínua en el temps.
Senyals digitals i senyals binaris
Un senyal binari és aquell que només pot prendre dos valors possibles.
El senyal digital està generat per alguna mena de fenomen electromagnètic, en el qual cada signe que codifica el contingut del senyal pot ser analitzat.