Dieta Base: Dieta mixta, variada i que conté tots els nutrients. Està basada amb una bona selecció d’aliments, uns procediments adequats de preparació culinària i unes normes pels horaris de menjars que han de ser constants i regulars.
Dieta corregida per esports de força: Major aportació de proteïnes per a la fase d’entrenament dels esports de força. No hi poden haver dejunis prolongats o períodes llargs de temps entre menjars.
Dieta de preparació o entrenament per la competició: Orientada a augmentar el magatzem d’energia i proveir de substàncies nutritives com a prevenció de situacions amb carències. L’esmorzar ha d’aportar el 25% de l’energia total, igual que el dinar i el sopar.
Dieta de competició: Aporta nutrients segons les necessitats derivades del consum a mesura que transcorre la prova. Reposició adequada de líquids a les pauses i selecció dels aliments millor tolerats per a l’esportista. El menjar principal abans de la prova ha de ser ric amb H de C de fàcil digestió (70%) i s’ha de realitzar unes tres hores abans de la competició.
Dieta de recuperació: Una vegada realitzada la prova és molt important realitzar una bona recuperació nutricional amb l’objectiu de compensar les reserves consumides durant la prova.
Entradas relacionadas: