Desenvolupament infantil i alimentació

Enviado por Chuletator online y clasificado en Deporte y Educación Física

Escrito el en catalán con un tamaño de 4,01 KB

CREIXEMENT-Conjunt de quantitatius de les diferents parts dels cos (allargament dels ossos)

MADURACIÓ-Canvis que tenen lloc al llarg de l'evolució dels individus (maduració del sistema nerviós)

DESENVOLUPAMENT-Procés del desenvolupament que implica salts qualitatius importants que fan passar d'un estat menys capacitat a un més capacitat

APRENENTATGE-Incorpora més coneixements, valors i habilitats propis de la cultura on es viu.

D=A+M+C

FACTORS PRENATALS-Es produeixen abans del naixement

  • FACTORS GENÈTICS - La talla, el color, el pes..
  • FACTORS HORMONALS - La insulina i el lactogen
  • FACTORS CIRCUMSTANCIALS - Hàbits de vida i salut de la família

FACTORS PERINATALS-Prematuritat i baix pes al néixer

FACTORS POSTNATALS-Tenen lloc després del naixement

LA DIETA-És el conjunt de substàncies que s'ingereixen regularment com aliment

  • DIETA EQUILIBRADA-Una persona s'ajusta en qualitat i quantitat a les seves necessitats nutricionals.
  • DIETA SALUDABLE-Dieta equilibrada que afavoreix la salut de la persona

ELS MENÚS-Planificació de què menjarà una persona durant un temps determinat

LES RACIONS-Quantitat d'aliment que una persona pren en un àpat

REGURGITACIÓ-És com si la boca de l'estómac no es tanqués i la llet que sobra pot sortir de cop o poc a poc

COLIC-Plor incontrolat, expressió de dolor i aixeca les cames a l'abdomen, no s'ha relacionat amb cap patologia

VÒMIT-Expulsió d'una quantitat considerable d'aliment, per evitar-ho hem de no empassar mentre mama, no sacsejar-lo després de mamar i no oprimir-li el ventre

ESTRENIMENT-Mitjana 4 cops al dia. Disminució freqüència deposicions i major duresa

DIARREA-Consistència fluïda de femtes i major freqüència.

AL·LÈRGIA ALIMENTÀRIA-Reacció adversa després d'ingerir, inhal·lar o tenir contacte amb un aliment amb causa immunològica comprovada

INTOLERÀNCIA ALIMENTÀRIA-Reacció adversa a un aliment per la incapacitat de ingerir-lo, metabolitzar-lo sense que intervingui cap mecanisme de defensa immune

INTOLERÀNCIA A LA LACTOSA-LLET, FORMATGE, IOGURT / INTOLERÀNCIA AL GLUTEN-PROTEÏNA DEL CEREAL

ABANS DE PREPARAR ELS ALIMENTS-Rentarse i assear-se les mans bé i cobrir-se les ferides que tinguin a les mans, no esternudar, netejar bé els estris.

DURANT LA PREPARACIÓ D'ALIMENTS-Verificar que els aliments estan bé i cobrir-se les ferides que tinguin que es couen eliminant tots els germens

EN FINALITZAR LA PREPARACIÓ D'ALIMENTS-Els aliments s'han de consumir durant les dues hores següents

ELS ALIMENTS PER A LACTANTS- PREPARAT PER A LACTANTS (SATISFER LES NECESSITATS NUTRITIVES DELS INFANTS) / PREPARATS DE CONTINUACIÓ (PRINCIPAL ALIMENT LÍQUID DELS LACTANTS) / BASE DE CEREALS / ALIMENTS INFANTILS

Entradas relacionadas: