Desenvolupament infantil i alimentació
Enviado por Chuletator online y clasificado en Deporte y Educación Física
Escrito el en catalán con un tamaño de 4,01 KB
CREIXEMENT-Conjunt de quantitatius de les diferents parts dels cos (allargament dels ossos)
MADURACIÓ-Canvis que tenen lloc al llarg de l'evolució dels individus (maduració del sistema nerviós)
DESENVOLUPAMENT-Procés del desenvolupament que implica salts qualitatius importants que fan passar d'un estat menys capacitat a un més capacitat
APRENENTATGE-Incorpora més coneixements, valors i habilitats propis de la cultura on es viu.
D=A+M+C
FACTORS PRENATALS-Es produeixen abans del naixement
- FACTORS GENÈTICS - La talla, el color, el pes..
- FACTORS HORMONALS - La insulina i el lactogen
- FACTORS CIRCUMSTANCIALS - Hàbits de vida i salut de la família
FACTORS PERINATALS-Prematuritat i baix pes al néixer
FACTORS POSTNATALS-Tenen lloc després del naixement
LA DIETA-És el conjunt de substàncies que s'ingereixen regularment com aliment
- DIETA EQUILIBRADA-Una persona s'ajusta en qualitat i quantitat a les seves necessitats nutricionals.
- DIETA SALUDABLE-Dieta equilibrada que afavoreix la salut de la persona
ELS MENÚS-Planificació de què menjarà una persona durant un temps determinat
LES RACIONS-Quantitat d'aliment que una persona pren en un àpat
REGURGITACIÓ-És com si la boca de l'estómac no es tanqués i la llet que sobra pot sortir de cop o poc a poc
COLIC-Plor incontrolat, expressió de dolor i aixeca les cames a l'abdomen, no s'ha relacionat amb cap patologia
VÒMIT-Expulsió d'una quantitat considerable d'aliment, per evitar-ho hem de no empassar mentre mama, no sacsejar-lo després de mamar i no oprimir-li el ventre
ESTRENIMENT-Mitjana 4 cops al dia. Disminució freqüència deposicions i major duresa
DIARREA-Consistència fluïda de femtes i major freqüència.
AL·LÈRGIA ALIMENTÀRIA-Reacció adversa després d'ingerir, inhal·lar o tenir contacte amb un aliment amb causa immunològica comprovada
INTOLERÀNCIA ALIMENTÀRIA-Reacció adversa a un aliment per la incapacitat de ingerir-lo, metabolitzar-lo sense que intervingui cap mecanisme de defensa immune
INTOLERÀNCIA A LA LACTOSA-LLET, FORMATGE, IOGURT / INTOLERÀNCIA AL GLUTEN-PROTEÏNA DEL CEREAL
ABANS DE PREPARAR ELS ALIMENTS-Rentarse i assear-se les mans bé i cobrir-se les ferides que tinguin a les mans, no esternudar, netejar bé els estris.
DURANT LA PREPARACIÓ D'ALIMENTS-Verificar que els aliments estan bé i cobrir-se les ferides que tinguin que es couen eliminant tots els germens
EN FINALITZAR LA PREPARACIÓ D'ALIMENTS-Els aliments s'han de consumir durant les dues hores següents
ELS ALIMENTS PER A LACTANTS- PREPARAT PER A LACTANTS (SATISFER LES NECESSITATS NUTRITIVES DELS INFANTS) / PREPARATS DE CONTINUACIÓ (PRINCIPAL ALIMENT LÍQUID DELS LACTANTS) / BASE DE CEREALS / ALIMENTS INFANTILS