Decàleg de Fredy Girardet: Evolució i Creativitat a la Cuina
Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Francés
Escrito el en catalán con un tamaño de 3,14 KB
Decàleg de Fredy Girardet
- La qualitat del producte és el més important.
- Respecta el gust característic de cada aliment.
- Cada element que compon un plat ha de tenir una funció o un sentit.
- No establir el menú per endavant. Marge per improvisar.
- Simplificació dels menús. Utilitzar productes de temporada.
- Prescindir de les grans salses, fons. Temps de cocció curts.
- Primer es troba el producte i després es busca la recepta. Cuinar amb amor.
Evolució de la Cuina
- La imaginació als fogons.
- Innovació tecnològica.
- La cuina de mercat.
- La professionalitat.
Resum de l'Evolució
- Escoffier va començar a donar-li forma a la cuina tradicional i la va personalitzar.
- Fredy Girardet va donar primacia al producte principal, va alleugerir els menjars, també va alleugerir les salses i les va convertir en fons.
- Sanderens busca eliminar completament les salses.
- Les fruites i verdures recuperen importància.
- Irresistible extensió de vins blancs i joves.
- Influència oriental en la presentació.
- Aparició de menús llargs i estrets.
Cuina d'Autor
Creativitat: fisiologia, constància, way of life (forma de viure), recerca, estat d'ànim.
Capacitat: talent, harmonia, paladar.
Equilibri: resistir, reciclar influències, estar al dia.
Fruites
La fruita és el fruit d'una flor, que se sol caracteritzar per un alt contingut en sucre i vitamines.
Procedència:
- Agres/cítrics: Xina i Sud-est d'Àsia
- Plàtans: Xina, Centre d'Amèrica (Segle XVI)
- Fruites amb os: Xina
- Fruits secs: Mediterrani
- Melons i carbasses: Egipte
Classificació:
- Melons
- Fruites de polpa rígida
- Baies i raïm
- Cítrics
- Fruites de polpa tova
- Varis
Tipus de Fruites
Melons
Tenen un 95% d'aigua. Xíndria, Cantalupo, melons d'hivern, reticulats.
Fruites de polpa rígida
Poma, pera, nesprer, codony.
Fruites amb os
Préssec, nectarines, albercocs, cireres, alvocat, prunes, mànecs.
Baies i raïm
Maduixes, maduixots, móres, raïm, grosella, gerds, nabius.
Cítrics (Vitamina C)
Taronges (les primeres eren agres, van sorgir als Estats Units al comtat d'Orange County (OC)). Llocs importants de producció: Brasil, Espanya, Israel.
Mandarina (té la pell desenganxada), kumquat (àcid i de pell dolça), llimona, llima, aranja.
Fruites de polpa tova
Carn tova amb molts grans i llavors, s'ha de menjar molt ràpidament. Papaia, kiwi, caqui (xaron i parsimon), xirimoia, plàtan, figa, figa de moro.
Fruits varis
Litxis, granadilla, magrana, pinya (és la unió de 100 flors), ruibarbre.
Fruits secs
Coco, nous, nous del Brasil, avellanes, ametlles, pacanes, castanyes, fruits secs petits.