Decàleg de Fredy Girardet: Evolució i Creativitat a la Cuina

Enviado por Programa Chuletas y clasificado en Francés

Escrito el en catalán con un tamaño de 3,14 KB

Decàleg de Fredy Girardet

  • La qualitat del producte és el més important.
  • Respecta el gust característic de cada aliment.
  • Cada element que compon un plat ha de tenir una funció o un sentit.
  • No establir el menú per endavant. Marge per improvisar.
  • Simplificació dels menús. Utilitzar productes de temporada.
  • Prescindir de les grans salses, fons. Temps de cocció curts.
  • Primer es troba el producte i després es busca la recepta. Cuinar amb amor.

Evolució de la Cuina

  • La imaginació als fogons.
  • Innovació tecnològica.
  • La cuina de mercat.
  • La professionalitat.

Resum de l'Evolució

  • Escoffier va començar a donar-li forma a la cuina tradicional i la va personalitzar.
  • Fredy Girardet va donar primacia al producte principal, va alleugerir els menjars, també va alleugerir les salses i les va convertir en fons.
  • Sanderens busca eliminar completament les salses.
  • Les fruites i verdures recuperen importància.
  • Irresistible extensió de vins blancs i joves.
  • Influència oriental en la presentació.
  • Aparició de menús llargs i estrets.

Cuina d'Autor

Creativitat: fisiologia, constància, way of life (forma de viure), recerca, estat d'ànim.

Capacitat: talent, harmonia, paladar.

Equilibri: resistir, reciclar influències, estar al dia.

Fruites

La fruita és el fruit d'una flor, que se sol caracteritzar per un alt contingut en sucre i vitamines.

Procedència:

  • Agres/cítrics: Xina i Sud-est d'Àsia
  • Plàtans: Xina, Centre d'Amèrica (Segle XVI)
  • Fruites amb os: Xina
  • Fruits secs: Mediterrani
  • Melons i carbasses: Egipte

Classificació:

  • Melons
  • Fruites de polpa rígida
  • Baies i raïm
  • Cítrics
  • Fruites de polpa tova
  • Varis

Tipus de Fruites

Melons

Tenen un 95% d'aigua. Xíndria, Cantalupo, melons d'hivern, reticulats.

Fruites de polpa rígida

Poma, pera, nesprer, codony.

Fruites amb os

Préssec, nectarines, albercocs, cireres, alvocat, prunes, mànecs.

Baies i raïm

Maduixes, maduixots, móres, raïm, grosella, gerds, nabius.

Cítrics (Vitamina C)

Taronges (les primeres eren agres, van sorgir als Estats Units al comtat d'Orange County (OC)). Llocs importants de producció: Brasil, Espanya, Israel.

Mandarina (té la pell desenganxada), kumquat (àcid i de pell dolça), llimona, llima, aranja.

Fruites de polpa tova

Carn tova amb molts grans i llavors, s'ha de menjar molt ràpidament. Papaia, kiwi, caqui (xaron i parsimon), xirimoia, plàtan, figa, figa de moro.

Fruits varis

Litxis, granadilla, magrana, pinya (és la unió de 100 flors), ruibarbre.

Fruits secs

Coco, nous, nous del Brasil, avellanes, ametlles, pacanes, castanyes, fruits secs petits.

Entradas relacionadas: