Consumer Insight: Descobriments sobre el consumidor i la seva relació amb els productes
Enviado por Chuletator online y clasificado en Medicina y Salud
Escrito el en catalán con un tamaño de 5,36 KB
Consumer Insight: Descobriments, és mirar dins del consumidor quines són les veritables raons per les quals consumeix i entendre la profunda relació emocional i simbòlica entre un consumidor i un producte.
Els insights són aspectes ocults de la manera de pensar, sentir o actuar dels consumidors que generen oportunitats inspiradores de nous productes, estratègies de branding i oportunitats de comunicació accionables per a les empreses. Es troben a partir del coneixement en profunditat del consumidor i es poden trobar, habitualment mitjançant diferents eines com els focus groups i entrevistes personals.
Estructura bàsica
1) Background: Amb el marc general, els antecedents, l’empresa i els objectius de MK. 2) Objectius de Comunicació i de Publicitat. 3) Missatge i Arguments per aconseguir els objectius: Atributs, Beneficis, Avantatge diferencial, USP, els condicionants d’estil i el to de la comunicació...
4) Públic objectiu.
5) Pressupost.
6) Planning (timing, terminis de creació, producció, aprovació i implementació de la campanya o acció promocional).
Característiques d’un bon brief: Ha de tenir un estil concís: que transmeti clarament el que es pretén. El llenguatge ha de ser assequible als no experts en el sector o en el producte, evitant els tecnicismes. Ha de tenir una extensió justa, ni massa curta ni massa llarga. La informació el més completa possible, però que deixi prou llibertat per a la proposta creativa o l’estratègia de mitjans.
Estratègia:
L’estratègia consisteix a trobar una forma diferent de competir, de crear una proposta de valor, definir una posició o activitats diferents que es puguin mantenir en el temps a partir d’una cadena de valor única i sostenible per complir uns objectius definits per l’empresa. L’estratègia és renunciar, és triar deliberadament què s’ofereix al client i abandonar la resta. Per tant, l’estratègia és prendre decisions.
Brief creatiu: document que serveix per inspirar als creatius. És on es volca el pensament estratègic. En ell s’ha d’explicar el que es vol aconseguir amb la publicitat, a qui ens dirigim, què sabem sobre ells o quina és la idea principal que volem comunicar.
Self: descriu com el sistema psicològic que permet a la persona pensar conscientment sobre si mateix (ser reflexiu), tenint la capacitat mental per veure a si mateix com a objecte i com un conjunt d'elements cognitius (pensaments), afectius (sentiments) i conatius (comportaments).
És una estructura multidimensional, polifacètica, mal·leable, jeràrquica i dinàmica fruit de la seva naturalesa social que està en constant construcció.
Espiral del silenci:
Totes les persones tenen por d’aïllament. Aquesta idea sorgeix de la idea que la societat o un grup social té la capacitat d’aïllar o excloure els membres a causa de les seves opinions o conductes.
En conseqüència, aquesta por de l’aïllament porta a les persones a romandre en silenci en lloc d’expressar les seves opinions.
Procés decisió de compra descriu les etapes que segueix el consumidor davant d’una compra. Consta de 5 etapes: reconeixement de la necessitat, recerca d’informació, avaluació d’alternatives, decisió de compra i comportament postcompra.1) Reconeixement necessitat: el comprador reconeix un problema o necessitat. La necessitat pot activar-se per estímuls interns o externs. 2) Recerca info: consumidor interessat en un producte té l’oportunitat de buscar més informació. La profunditat de la recerca pot variar segons el tipus de compra, el preu o la importància per la persona. Els consumidors poden obtenir informació de diverses fonts com els amics, els venedors o la mass media. 3) Identificació i avaluació d’alternatives: consumidors utilitzen info analitzada prèviament per arribar a un conjunt d’opcions de diverses marques que valora. Habitualment aquest purchase set solen ser 3 productes/marques. Durant aquest procés, el consumidor compara les marques/productes, les classifica i es formen intencions de compra al moment final abans de la compra. 4) Decisió compra: normalment la decisió de compra dels consumidors és comprar la marca més preferida, però dos factors poden travessar-se entre la intenció de compra i la decisió de compra final. El primer factor és l’actitud dels altres i la segona són els factors situacionals inesperats. No sempre les preferències i les intencions de compra donen com a resultat una opció real de compra.