Comparació entre Víctor, Genie i Helen Keller
Enviado por Chuletator online y clasificado en Magisterio
Escrito el en catalán con un tamaño de 3,83 KB
Víctor i Genie
Victor i Genie
Diferències:
Genie tenia una família amb la qual es va criar i fins i tot parlar, però la van tancar en una habitació, en la qual disposava d’una gàbia per a dormir, d’un orinal per assentar-se i aliments per a nadons, durant 13 anys, degut a un trastorn mental informat per un metge. El que ells realment no sabien és que aquest era causat degut al maltractament per part del seu pare que ell exercia sobre ella i a la seva mare.
En canvi, Víctor no parlava ni tenia cap mena de relació amb ningú, ja que aquest no s’havia criat en una família, per la qual cosa el van trobar en un bosc, fent vida d’animal.
Similituds:
Eren dos nens als quals se'ls va apropiar el nom “nens salvatges” degut a que el seu comportament era similar al dels animals no domesticats. A més, els dos van ser maltractats i posteriorment tractats per teràpies psicològiques amb la finalitat que parlessin i fessin tasques per ells mateixos, encara que en els dos casos va ser un intent fallit.
Víctor i Helen Keller
Diferències:
Helen era sordcega a causa d’una malaltia, encara que quan va ser adulta, va aconseguir ser activista, escriptora i professora. En canvi, Víctor no patia cap malaltia. Encara que la principal diferència entre els dos casos, és a dir, entre Víctor i Helen, és que ella sí que va arribar a ser un Zóon politikon ja que aquesta està aïllada però de manera sensorial, per la qual cosa requereix els conceptes d’Aristòtil, no com Víctor ja que ell estava totalment aïllat a l’hora d’estar convivint al bosc, ja que només tenia la companyia dels animals.
Similituds
En Víctor i la Helen tenen dos doctors pels quals aconsegueixen prendre consciència, però de maneres diferents, ja que Helen amb Ana Sullivan, ho demostra a l’hora de tocar l’aigua, fet que fa que posteriorment comprengui moltes de les coses que anteriorment no n’havia pres consciència, com per exemple dels seus pares, observació extreta del curtmetratge reproduït a classe de El miracle d’Anna Sullivan, en canvi, en Víctor, amb el seu professor Ytard, aconsegueix prendre consciència a través d’una ensenyança diferent, de la qual aconsegueix xifrar algunes paraules i inclús aprendre ell sol a escriure lletra. (Observació extreta de la pel·lícula)
Opinió personal
Considero que l’ésser humà està per sobre dels animals, degut a que, com diu Aristòtil, els humans tenim paraula i els animals veu, a més tenim moral perquè sabem diferenciar el bé del mal, per la qual cosa accepto la teoria de “Zóon politikon”.
D’altra banda, podem considerar a Víctor com a un homo habilis degut a que inventa el “porta guix”, la qual cosa ens dóna a entendre que des de fa anys, la humanitat ha anat evolucionant i més en tecnologies.
També s’ha de destacar que encara que nosaltres heretem dels nostres pares, és veritat que el nostre comportament i imitacions, provenen de l’ambient en el qual creixem, de manera que si estem envoltats d’animals, no tindrem una bona educació, per la qual cosa prescindirem d’un bon llenguatge, de la relació social, etc.