Casa Kaufman: Arquitecte Frank Wright

Enviado por Chuletator online y clasificado en Arte y Humanidades

Escrito el en catalán con un tamaño de 2,15 KB

Cronologia: 1935-1937

Localització: Pennsylvania (EE.UU)

Context:

Es troba en el període d’entreguerres. En els EE.UU el crack del 29 és frenat pel New Deal. Mentrestant a Europa es trobem amb la crisi econòmica derivada del crack del 29 i amb l’ascens del feixisme que portarà a la 2a Guerra Mundial.

Estil: Organicista

Característiques: són edificis orgànics, que són integrats a la natura i que intenten confondre's amb l’entorn. Utilitzen materials moderns combinats amb els elements de l’entorn i naturals. El que predomina és la llum natural, la ventilació i la connexió amb l’exterior.

Anàlisi Formal

Espai exterior: Esta feta amb nous materials, formigó armat, pedra natural, vidre i alumini. Esta suportada per les pròpies roques del terreny, columnes de formigó, grans murs verticals. Hi ha 3 plantes.

  • La 1a planta, sobre la roca natural té una gran terrassa que queda suspesa damunt la cascada.
  • La 2a planta, està superposada a la primera, i forma un angle de 90º amb la primera. Fa de sostre i protecció de part d'aquesta.
  • La 3a planta com la primera té també una terrassa. A l'arquitectura hi ha un predomini de la línia recta i horitzontal, això fa que contrasti amb la verticalitat del paisatge.

Aparentment la casa té desordre. Aquests, està fet expressament imitant la mateixa natura. Hi ha molt de vidre, té moltes obertures i això porta la lluminositat i ventilació a tot l’interior. Està totalment integrada a la natura. El que destaca més és la xemeneia que és la part més vertical de la casa.

Espai interior: L’ús del vidre evita l’opacitat, sensació de tancament de la casa. No hi ha parets mestres, per això la distribució és lliure i molt amplia. Hi ha molta llum i intercomunicació dins-fora. El terra de la 1a planta és de roca natural, Wright va fixar la xemeneia directament al damunt d’una pedra natural.

Funció i Interès

Civil i residència unifamiliar.

Models i Influències

Influències: Òpera de Sydney d’Utzon, els arquitectes de les segones avantguardes i Aalvar Aalto.

Entradas relacionadas: