Característiques del nounat: pell, lanugo, acrocianosis i més
Enviado por Chuletator online y clasificado en Deporte y Educación Física
Escrito el en catalán con un tamaño de 2,79 KB
Característiques del nounat
Pell: Vérnix caseosa: És una substància oliosa de color blanquinós que recobreix el fetus. Conté cèl·lules de descamació i greix secretada per les cèl·lules sebàcies. Amb aquesta greix es protegeix al nounat de possibles ferides durant el part i també de la temperatura exterior.-És important deixar-la en els plecs i el cap, ja que així es manté la temperatura. El primer bany es donarà a les 24 hores de néixer, fins que ell és capaç de regular-se.
Lanugo fetal: És un pèl molt fi que cobreix la pell del nadó, sobretot a coll, esquena i de vegades a la cara i galtes. Apareix en la 15 setmana de gestació i desapareix en les primeres setmanes de vida.
Acrocianosis: Coloració cianótica de peus i mans sense significat patològic.-És causada per una disminució de circulació de la sang cap a les extremitats i sol presentar-se en les primeres hores de vida.Cutis marmotada: És un clapejat transitori de la pell de color violaci. Hi ha unes línies irregulars més fosques entre espais més pàl·lids. Es tracta d'una alteració fisiològica
Descamació: És un procés en el qual durant la primera setmana o dues de vida la capa superior del nadó s'aniràdescamant.
Icterícia fisiològica: La Icterícia fisiològica del nadó, és la coloració groguenca de la pell, de les membranes mucoses i dels ulls, ocasionada per l'excés de bilirubina en la sang
Lactància Materna :És el mètode òptim d'alimentació del nounat. S'adapta a les seves possibilitats amb les proporcions adequades de nutrients al seu ritme de creixement. A més al principi té moltes proteïnes i poc a poc van disminuint
Lactància Artificial:Tenim fórmules modificades a partir de la llet de vaca. Llet d'inici: els primers 6 mesos.Llets de continuació: a partir del 6è mes.
Llets especials:
- Per prematurs.
- Sense lactosa.
- Sense fenilalanina.
- Origen vegetal.