Beneficis de la lactància materna i com preparar un biberó
Enviado por Chuletator online y clasificado en Biología
Escrito el en catalán con un tamaño de 3,16 KB
La llet materna
Avantatges per la mare:
- L’úter torna abans a la seva posició inicial
- Menor risc de patir càncer de mama en el futur
- Menor risc de patir osteoporosi en el futur
- Vincle sentimental més estret mare-nadó
- Disponibilitat total de l’aliment del nadó a la temperatura ideal en qualsevol moment i lloc
- Menor cost de manutenció del nadó (llets artificials, biberons, xumets...)
- Menor absentisme laboral de la mare pel menor risc de contraure malalties per part del fill
Avantatges pel nadó:
- Alimentació a la mesura de les seves necessitats
- A mesura que el nadó creix, la llet materna s'adapta als seus requeriments
- Major vincle amb la mare que reverteix en una major seguretat personal
- Nivell d'intel·ligència superior (la llet materna aporta proteïnes úniques que contribueixen a la formació del cervell)
- Majors defenses contra malalties infeccioses i al·lèrgies
- Menors nivells de còlics del lactant, gastroenteritis i deshidratació
- Contribueix a una correcta formació del paladar i les mandíbules, reduint la possibilitat d'ortodòncies en l'edat infantil
- Atès que la llet materna varia el seu sabor diàriament, en funció de l'alimentació de la mare, la probabilitat de que el nadó accepti millor qualsevol nou aliment en el futur és superior.
Com fer un biberó
Aigua calenta: indicada per lactants menors de dos anys, prematurs i immunodeprimits
- Escalfa l’aigua fins que comenci a bullir.
- Immediatament aboca l’aigua necessària al biberó, utilitzant les marques de mesura impreses, i espera 3 minuts, però no més. Aquest temps permet que la temperatura de l’aigua baixi fins a 70ºC. L’aigua a 70ºC és prou calenta per destruir els bacteris que pugui haver-hi a la llet en pols.
- Afegeix la quantitat de llet en pols necessària seguin les instruccions del personal sanitari.
- Utilitza sempre el dosificador de l’envàs.
- Omple el dosificador amb la llet en pols, i enrasa’l per eliminar-ne l’excés sobrant.
- Tanca immediatament l’envàs per protegir el producte.
- Refreda el biberó fins a la temperatura corporal a sota de l’aixeta.
- Comprova la temperatura de la llet al teu canell.
- Eixuga’l amb un drap net i dóna-l’hi de seguida.
- Rebutja la llet que el nadó no hagi pres en dues hores. No la guardis mai per a la presa del dia següent.
Aigua freda:
- Omple el biberó amb aigua freda (20º o menys).
- Afegeix la quantitat de llet en pols necessària seguin les instruccions del personal sanitari. Utilitza sempre el dosificador de l’envàs.
- Omple el dosificador amb la llet en pols, i enrasa’l per eliminar-ne l’excés sobrant. Tanca immediatament l’envàs per protegir el producte.
- Tanca el biberó.
- Agita’l per desfer grumolls.
- Dóna immediatament el biberó al nadó.
- Rebutja la llet que no hagi pres en dues hores. No la guardis mai per a la presa següent.