Pla d'Atenció a la Diversitat i Acció Tutorial: Normativa i Funcions
Enviado por Chuletator online y clasificado en Magisterio
Escrito el en catalán con un tamaño de 3,31 KB
Pla d'Atenció a la Diversitat (PAD)
El pla d'atenció a la diversitat serà elaborat per l'equip directiu, coordinadament amb l'equip de suport i aprovat pel consell escolar. S'incorporarà al projecte educatiu de centre.
Pla d'Acció Tutorial (PAT)
El pla d'acció tutorial és el marc en el qual s'especifiquen els criteris per a l'organització de l'acció tutorial al centre i les línies prioritàries de funcionament d'aquesta.
Reglament d'Organització i Funcionament (ROF)
Amb la LOMQUE s'anomena El Reglament d'organització i funcionament (ROF) de les escoles de segon cicle d'educació infantil, dels col·leis d'educació primària i dels col·legis d'educació infantil i primària contindrà els aspectes establerts a l'article 61 del ROC.
1. El reglament d'organització i funcionament
Serà elaborat per l'equip directiu amb la participació dels diversos sectors de la comunitat educativa i aprovat pel consell escolar. S'incorporarà al projecte educatiu de centre.
2. Haurà de concretar, tenint en compte els recursos i les característiques pròpies del centre, entre d'altres, els aspectes següents:
- L'organització pràctica de la participació de tots els membres de la comunitat
- Les normes de convivència que afavoreixin les relacions entre els diferents membres de la comunitat educativa.
- El reglament d'organització i funcionament serà elaborat per l'equip directiu amb la participació dels diversos sectors de la comunitat educativa i aprovat pel consell escolar. S'incorporarà al projecte educatiu de centre.
director:
Les facultats del director són:
- Dirigir i coordinar totes les activitats educatives del centre d'acord amb les disposicions vigents, sense perjudici de les funcions del consell escolar del centre.
- Exercir la direcció del personal docent.
- Convocar i presidir els actes acadèmics i les reunions de tots els òrgans col·legiats del centre.
Mintzberg (1991)
Distingí tres categories de rols:
- Interpersonals: són els referits a les persones i la seva interacció: representador, líder, enllaç
- Informatius: són els referits a aquest important aspecte organitzacional: monitor, difusor, portaveu, assessor, coneixedor de les normes
- De decisió: es refereixen a la gestió pràctica: emprenedor, gestor d'anomalies, assignador de recursos, negociador (tot i que aquest darrer sembla estar en el bell mig de les tres categories: es negocia entre persones, gestionant informació i prenent decisions).
Lewin (1939)
Identificà els estils democràtic o participatiu, autoritari i liberal (laissez faire). El democràtic o participatiu implica un protagonisme considerable del grup, l'autoritari suposa un protagonisme exclusiu del líder i el laissez faire es caracteritza per l'absència d'intervenció per part del líder.
Drucker (1964)
Definí la direcció per objectius com l'estil que, mitjançant una planificació sistemàtica, subordina tota la seva actuació a l'assoliment d'aquells.
Blake i Mouton (1964)
Distingiren entre el lideratge orientat vers la relació (OR), és a dir, vers les persones i el lideratge orientat vers la tasca (OT), és a dir, vers el treball i la seva organització.